Elevii Centrului Judetean de Excelenta Vaslui, la primele provocari!

0
459
SONY DSC

Dupa o binemeritata vacanta intersemestriala, Centrul Judetean de Excelenta Vaslui si-a reluat activitatea cu speranta extinderii si cu noi discipline, precum si a maririi numarului de grupe si a orelor de pregatire destinate celor mai buni elevi din judet. Depinde doar de disponibilitatea autoritatilor locale din Vaslui, Barlad, Husi ori Negresti, dar si a Consiliului Judetean, pentru a asigura bugetul necesar, directoarea Centrului, prof. Nusa Dumitriu Lupan, fiind optimista in acest sens. Inca din luna februarie, in paralel cu alte faze ale olimpiadelor scolare, cei mai buni elevi informaticieni vasluieni care, in paralel cu orele de clasa, fac pregatire suplimentara in cadrul Centrului Judetean de Excelenta, vor participa la prima lor competitie importanta din acest an, concursul international online Info(1) Cup.

Vacanta intersemestriala a reprezentat si sfarsitul primului ciclu de activitate a Centrului Judetean de Excelenta Vaslui, deschis oficial pe 21 noiembrie anul trecut, unde fac pregatire suplimentara cei mai buni elevi din judetul Vaslui. Totodata, noul ciclu, de dupa vacanta, se doreste a fi unul nu doar al extinderii activitatii, dar si al confirmarii utilitatii Centrului, prin obtinerea, de catre elevi, a unor rezultate cat mai bune la concursurile si olimpiadele scolare ori la exemenele nationale pe care le vor sustine. “In functie de resursele bugetare, Centrul Judetean de Excelenta Vaslui isi propune din semestrul al doilea, extinderea activitatii acestuia si la alte discipline sau domenii, precum limba si literatura romana, limbile clasice, astronomie ori robotica, domenii in care elevii vasluieni au obtinut si in trecut rezultate remarcabile la concursurile si olimpiadele scolare la care au participat. De asemenea, dat fiind numarul de solicitari suplimentare venite din partea elevilor de a participa la activitatea desfasurata de noi, ne dorim cresterea numarului de grupe sau a numarului de ore alocate pentru disciplinele sau grupele deja constituite. In aceasta perioada, purtam deja discutii cu autoritatile locale pentru a ni se acorda finantare si am facut solicitare in acest sens si catre Consiliul Judetean. Deocamdata, asteptam intocmirea si adoptarea bugetelor locale, pentru a vedea exact ce buget vom avea in acest an. Sunt insa optimista, date fiind semnalele pozitive primite din partea primarilor si consiliilor locale, ca ne vom putea diversifica activitatea, dand astfel posibilitatea cat mai multor elevi buni sa se pregateasca in vederea obtinerii de rezultate remarcabile, asa cum dealtfel ne-au obisnuit in ultimii ani”, a declarat prof. Nusa Dumitriu-Lupan, directorul Centrului.

In prezent, in cadrul Centrului activeaza 45 de grupe cu cate 8 – 15 de elevi, distribuite in functie de potential pe cele trei zone, cele mai multe, 20 de grupe, la Vaslui, 15 grupe la Barlad si 10 la Husi. Disciplinele la care se organizeaza cursuri de excelenta sunt matematica, fizica, informatica, biologia, geografia, chimia si limbile straine, discipline selectate in baza performantelor obtinute de elevi in ultimii ani scolari. Cursurile se desfasoara preponderent in urmatoarele unitati de invatamant: Liceul Teoretic “Mihail Kogalniceanu” Vaslui – centrul Vaslui, Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” Barlad – centrul Barlad si Colegiul National Cuza-Voda” Husi – centrul Husi.

Urmeaza primele concursuri scolare

In aceasta perioada, urmeaza sa se desfasoare diverse faze ale concursurilor si olimpiadelor scolare. Pentru informaticienii Centrului Judetean de Excelenta, perioada se anunta destul de incarcata, dat fiind ca, in afara concursurilor organizate sub egida Ministerului Educatiei, in luna februarie vor avea loc faza nationala si cea internationala a concursului international online Info(1) Cup. Destinat strict elevilor din Centrele Judetene de Excelenta, si ajuns la cea de-a treia editie, la concurs sunt asteptati sa participe elevi pasionati de informatica din 20 de tari, judetul Vaslui urmand a participa chiar cu doua echipe, una a elevilor vasluieni, alta formata de elevi din Barlad. “Avem asteptari mari, date fiind rezultatele foarte bune obtinute de elevii vasluieni la concursurile de informatica organizate in anul scolar trecut, concursuri de unde elevii nostri s-au intors cu 5 medalii de argint si 4 medalii de bronz. Zilele acestea, vom definitiva componenta celor doua echipe si ne vom inscrie in concursul care se va desfasura pe 23 februarie, runda nationala, respectiv 24 februarie, runda internationala”, a adaugat prof. Nusa Dumitriu-Lupan, directorul CJEVS.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.