Drumul de la extaz la agonie al unui pedofil barladean

0
1380

Curtea de Apel Iasi a intors o sentinta a judecatorilor barladeni si a dispus ca pedepsa de trei ani primita initial cu suspendare de un individ dezaxat sa fie executata in regim de detentie. Individul, Catalin Mihaila, a fost condamnat pentru agresiune sexuala, dupa ce, in iunie anul trecut, a acostat doua minore si, chiar pe strada, s-a masturbat in fata lor.

La inceputul lunii iunie a anului trecut, doua fetite care mergeau la o consultatie medicala au fost urmarite de un individ care apoi, in plina zi, le-a si le-a acostat, pe o strada din apropierea bisericii de langa Sectia de Pediatrie a Spitalului municipal Barlad. Ceea ce a urmat a fost un adevarat soc pentru micute: barbatul a inceput sa se masturbeze in fata lor, incercand chiar sa puna mana pe una dintre fete. Ingrozita, fata cea mare, in varsta de 11 ani, si-a sunat parintii, care au alergat la locul evenimentului, insa intre timp pedofilul se facuse nevazut. Alertati, politistii barladeni au reusit sa-l identifice si sa-l retina pe agresor, Catalin Mihaila, in varsta de 29 de ani. Ulterior, individul a fost trimis in judecata sub acuzatia de agresiune sexuala impotriva unor minori, insa sentinta pronuntata in luna noiembrie de catre judecatorii barladeni a uimit pe toata lumea. Acestia au decis condamnarea barbatului cu suspendarea executarii pedepsei, mai mult, acesta ar fi trebui sa execute 90 de zile de munca in folosul comunitatii, unul dintre locurile recomandate de magistrati fiind chiar intr-una din… scolile din localitatea de domiciliu a pedofilului!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad au contestat cu succes aceasta sentinta la instanta superioara. Astfel, zilele trecute, judecatorii Curtii de Apel Iasi, considerand ca pentru astfel de fapte se impune nu doar o pedepsa exemplara, dar si ca individul sa fie scos macar pentru o perioada din societate, au decis ca pedeapsa de trei ani de inchisoare sa fie executata in regim de detentie.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.