Daniel Olteanu, dispus sa isi asume orice consecinte politice: „Fara Tisita – Albita, votul meu ramane NU!”

1
731

Deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui, a declarat sambata ca ramane consecvent pozitiei exprimate anterior pe tema finantarii tronsonului de autostrada Tisita – Albita, „singura sansa de renastere economica a judetului Vaslui”: „Fara Tisita – Albita, votul meu pe buget ramane nu. Cand spun acest lucru, spun de fapt ca sunt dispus sa imi asum orice consecinta politica”.

In sfarsit, avem proiect de buget, iar la prima vedere, judetul Vaslui sta bine. „Din ce am vazut pana acum, o suma consistenta a fost acordata Moldovei in ansamblu, sume consistente au fost acordate si Vasluiului, judetul nostru situandu-se, din acest punct de vedere, in primele cinci din tara”, a declarat, sambata, deputatul Daniel Olteanu, presedintele Filialei Judetene ALDE Vaslui. „Nu am vazut in schimb prinsa finantarea pentru tronsonul Tisita – Albita, autostrada Vasluiului. Din acest punct de vedere, raman consecvent, pentru ca lucrurile pe care mi le-am asumat, le-am facut: nu exista niciun motiv pentru care Tisita – Albita sa nu fie prinsa in buget”, a continuat Daniel Olteanu, care si-a reinnoit angajamentul luat in repetate randuri: „Fara Tisita – Albita, votul meu pe buget ramane nu! Cand spun acest lucru, spun de fapt ca sunt dispus sa imi asum orice consecinta politica”.

Deputatul ALDE a declarat ca, in perioada urmatoare, va prezenta public motivele pentru care se impune finantarea acestui obiectiv strategic pentru judetului Vaslui, de fapt, „singura sansa de renastere economica a judetului Vaslui”. Astfel, faptul ca prin Albita se desfasoara doua treimi din traficul greu de marfuri de la granita de Est a tarii ar trebui sa cantareasca decisiv in ochii guvernantilor.

Ironie la adresa liberalilor

Parlamentarula identificat cel putin 27 de motive pentru care se impune realizarea „autostrazii Vasluiului”. Unul dintre argumentele prezentate de Daniel Olteanu imbraca haina ironiei la adresa fostilor colegi din PNL: „Ma intristeaza sa vad abnegatia colegilor din PNL Vaslui care strang semnaturi pentru Autostrada Iasi – Targu Mures, doar pentru faptul ca este prinsa intr-o lege! Pentru ca tot vorbim de legi, daca nu ma insel, in Legea nr. 203/2003 (privind realizarea, dezvoltarea si modernizarea retelei de transport de interes national si european, n.r.) se mentioneaza ca tronsonul Tisita – Albita trebuia sa fie gata in 2015! Iata alt motiv pentru care imi mentin decizia de a nu vota bugetul de stat daca nu va prinde Tisita – Albita la finantare. Cat despre cei din PNL Vaslui, eu le doresc sa-si ia voturile de pe tronsonul Iasi – Targu Mures la viitoarele alegeri! (…)”, a declarat Daniel Olteanu.

Romeo Cretu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.