Cismele stradale pe strazile Grahilor si Veronica Micle, din Barlad

0
460

In scurt timp, barladenii ce locuiesc pe strada Grahilor, din cartierul Munteni, si pe Veronica Micle, din cartierul Extindere Complex Scolar, in prezent neracordate la reteaua publica de apa, se vor putea alimenta de la doua cismele stradale. Municipalitatea a alocat, in toamna, peste 200.000 de lei pentru executia celor doua puturi forate iar firma care a castigat licitatia s-a apucat, zilele trecute, de treaba.

Ca urmare a numeroaselor solicitari facute de locuitorii strazilor Veronica Micle si Grahilor, din Barlad, in urma cu cateva zile au demarat lucrarile de foraj la doua noi puturi de adancime. Iar la final, cateva sute de familii vor beneficia de pe urma acestei investitii, cu atat mai mult cu cat cele doua strazi nu sunt racordate la reteaua publica de apa a orasului. Potrivit proiectului tehnic, putul de pe strada Grahilor, din cartierul Munteni, va fi sapat pana la o adancime maxima de 120 metri, va costa 76.500 lei (fara TVA) si va fi gata in cel mult 10 zile. Cel de pe strada Veronica Micle, din cartierul Extindere Complex Scolar, urmeaza a fi forat pana la adancimea maxima de 130 metri si costa 81.700 lei (fara TVA). In cazul ambelor puturi, lucrarile sunt realizate de firma RA.BU Forprest SRL, din comuna Popesti, judetul Vrancea, si presupun si camine si vane, dar si dotarea cu pompe si amenajarea de copertine. Durata maxima de executie a proiectului (stipulata in contract) este de 90 de zile.

De mai bine de doi ani, tot primim solicitari de la cetatenii de pe cele doua strazi si, iata, acum am finalizat toata documentatia si am putut incepe lucrarile. Pe buna dreptate, oamenii au sesizat ca le vine din ce in ce mai greu sa se aprovizioneze cu apa potabila, in special pe strada Grahilor, care nu este si nu a fost niciodata racordata la reteaua de alimentare a orasului. Pana se va intampla acest lucru, speram sa nu mai aiba aceasta problema. Din cate am inteles de la constructor, in cel mult zece zile se va termina forajul de pe strada Grahilor, iar apoi, imediat, vor incepe lucrarile la putul de pe strada Veronica Micle”, a declarat primarul Dumitru Boros.

In prezent, pe domeniul public al Barladului exista 38 de puturi forate de la care cetatenii se pot aproviziona cu apa de pucioasa atunci cand la robinete este sistata furnizarea apei potabile. In octombrie, consilierii locali au aprobat alocarea banilor necesari forarii altor doua puturi de mare adancime. Pentru cel de pe Grahilor s-au alocat 100.827 lei cu TVA, proiectul tehnic specificand urmatoarele caracteristici: executie captare apa de la mare adancime – circa 120 metri si prin foraj cu sapa cu diametrul de 444 milimetri si montare coloana de tubaj cu diametrul de 160 milimetri, umplerea spatiului cu pietris si izolarea acviferelor superioare, echiparea cu pompa manuala si amenajare zona de protectie. Pentru putul de pe Veronica Micle s-au alocat 107.644 lei cu TVA, indicatorii tehnico-economici fiind identici.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.