Bani pentru fermierii vasluieni

0
612

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta demararea platilor pentru fermierii selectati la controlul prin teledetectie a cererilor depuse in Campania 2018, pentru care s-au finalizat toate activitatile procedurale. La nivelul judetului Vaslui, in esantionul de control au fost inclusi 1.699 fermieri, platile aferente cererilor depuse de acestia urmand a se realiza in urmatoarele 10 zile, dupa finalizarea controalelor administrative.

Pana la debutul, pe 1 martie, a Campaniei de depunere a cererilor unice de plata, aferente anului 2019, sunt sanse mari ca toti cei 20.759 de fermieri vasluieni care au depus anul trecut cereri pentru obtinerea de subventii in agricultura sa-si primeasca banii. Asta pentru ca APIA a finalizat si controlul prin teledetectie in cazul fermierilor selectati in acest sens. “In sistemul informatic al Agentiei au fost introduse rezultatele finale ale unui numar de 51.123 fermieri din esantionul de 51.537 fermieri selectati pentru acest tip de control. Platile aferente acestor fermieri se vor realiza in urmatoarele 10 zile, dupa finalizarea tuturor controalelor administrative. Precizam ca diferenta de 414 fermieri din acest moment prezinta erori care sunt in curs de solutionare”, se arata in comunicatul postat pe site-ul APIA.

La nivelul judetului, anul trecut au fost selectati in esantionul de control prin teledetectie un numar de 1.699 de fermieri, care, si ei, isi vor primi banii zilele viitoare, cand este de asteptat ca APIA Vaslui sa finalizeze autorizarile la plata a tuturor cererilor unice de plata depuse in Campania 2018. “Pana in prezent, au fost deja autorizati la plata 17.312 fermieri, din totalul de 20.759 fermieri care au depus cereri in acest sens anul trecut, restul de 1.748 fermieri, in afara celor din esantionul de control prin teledetectie, fiind in curs de autorizare la plata. Pana acum, la nivelul APIA Vaslui a fost achitata catre fermieri suma de 14.651.587 euro, echivalentul a 68.328.120 lei, incluzand aici si avansurile din subventii, platite in luna noiembrie a anului trecut”, a declarat Razvan Arteni, directorul executiv al APIA Vaslui.

Acesta a adaugat ca, pe langa continuarea autorizarii la plata a cererilor depuse in 2018, lucratorii APIA Vaslui sunt in plin proces de pregatire a noii Campanii de depunere a cererilor unice de plata in agricultura, aferente anului 2019. „Incepand de saptamana viitoare, vom demara, alaturi de colegii de la Directia pentru Agricultura Judeteana Vaslui, actiuni de informare si popularizare a noii campanii, si vom incepe trimiteream catre beneficiari, a programarilor si invitatiilor de a se prezenta in vederea depunerii cererilor. Speram ca, si in acest an, actiunea de depunere – primire a cererilor unice de plata si documentatiilor aferente sa decurga la fel de bine ca pana acum, pentru a satisface corespunzator solicitarile tuturor fermierilor vasluieni, potentiali beneficiari ai acestor masuri de sprijin financiar”, a adaugat Razvan Arteni.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.