Autostrada Tisita – Albita a fost prinsa in proiectul de buget pe 2019! Daniel Olteanu face istorie pentru Vaslui!

6
2670

Activitatea constanta a deputatului Daniel Olteanu, perseverenta sa in ceea ce priveste proiectele de mare infrastructura ale Moldovei si reducerea discrepantelor regionale intre judetul nostru si zonele bogate din tara au avut efectul urmarit de acesta inca de la preluarea mandatului sau, in 2016. Astfel, bugetul de stat din 2019 include fonduri pentru elaborarea studiului de prefezabilitate a tronsonului de Autostrada Tisita – Albita, dupa ce acest proiect a fost sters pe nedrept din toate strategiile nationale din ultimii 15 ani. Este, fara exagerare, un moment istoric pentru judetul Vaslui, care isi permitea sa viseze cel mult la drumuri mai bune, nicidecum la o autostrada, si, totodata, o palma data fostilor colegi din PNL Vaslui, care strang semnaturi pentru autostrada Iasi – Targu Mures. Ca o ironie, pentru Tisita – Albita nu a fost nevoie nici de semnaturi, nici de flyere, ci de argumente, perseverenta si o atitudine verticala.

«Cursul istoriei se schimba pentru judetul Vaslui: Autostrada Tisita – Albita ESTE in bugetul de stat din acest an! Proiectul in care am crezut si caruia i-am dedicat mai bine de doi ani din activitatea mea parlamentara, timp in care am adunat argumente de necombatut, din mii de pagini de documente, adrese si interpelari, studii si date statistice, a primit din partea Guvernului fondurile necesare pentru elaborarea studiului de prefezabilitate. Este primul pas legal, obligatoriu, pentru ca acest proiect sa prinda viata, si voi prezenta in curand calendarul de implementare (studiu de fezabilitate, proiect tehnic si executie). Dupa 20 ani in care acest proiect a fost mort si ingropat, am reusit, in doi ani, cu perseverenta, facand din asta o prioritate zi de zi, saptamana de saptamana, luna de luna, sa-l readucem la viata, si pentru asta le multumesc tuturor celor care au crezut, alaturi de mine», a declarat deputatul ALDE, care s-a aratat optimist in legatura cu parcursul acestui proiect.

«Odata inceput acest proiect, nimic nu il mai poate intoarce din drum, si ii avertizez pe politicienii din Vaslui sau de la Bucuresti care au de gand sa-i puna piedici ca vor gasi in mine cel mai mare adversar. Vom avea un drum de patru benzi, care va traversa in diagonala judetul nostru, va ocoli satele si orasele, si va face ca, de la granita si pana la Tisita, sa avem de parcurs maximum o ora si jumatate, indiferent de mijlocul de transport, si nu dublu, asa cum se intampla in prezent. Si mai important, vasluienii vor avea sansa de a ajunge pe autostrada, cand toate tronsoanele de legatura vor fi finalizate, la Bucuresti, la Brasov – Sibiu – Arad si dincolo de granita, dar si in Republica Moldova! Legatura pe autostrada cu cel mai important punct de frontiera de Est pentru transportul rutier de marfuri, Vama Albita, va determina cresterea economica a intregii regiuni si cresterea nivelului de trai al vasluienilor» , a spus Daniel Olteanu.

Ce inseamna Autostrada Tisita – Albita pentru vasluieni?

«E o sansa uriasa pe care o are acum judetul Vaslui, aceea de a demonstra ca locul sau nu e la periferia economica a Romaniei si a Uniunii Europene. In plus, municipiile Vaslui, Husi si Barlad vor acces direct la autostrada sau la 10-15 minute! E un semn de solidaritate asteptat indelung de vasluieni, care trebuie sa profite din plin de potentialul urias de crestere economica a regiunii si de beneficiile sociale pe care le va aduce acest proiect de mare infrastructura, UNICUL din judet. Cu sustinerea ALDE si sprijinul domnului presedinte Calin Popescu Tariceanu, caruia vreau sa ii multumesc inca o data pentru ca a inteles importanta uriasa a demersurilor mele si impactul economic pe care il are acest proiect pentru judetul Vaslui si pentru Moldova, tronsonul Tisita – Albita a revenit pe agenda Ministerului Transporturilor, dupa ce disparuse complet din orice strategie nationala in ultimele doua decenii. Se repara, astfel, cea mai mare nedreptate facuta vasluienilor de toate Guvernele si toti politicienii, indiferent de culoarea politica, pentru care Moldova si judetul Vaslui nu au existat pe harta Romaniei si a marilor investitii in infrastructura, singurele care pot aduce bunastarea», afirma deputatul ALDE, care sustine ca proiectul de buget pe 2019 e unul bun pentru vasluieni.

Olteanu: „Si alte vesti bune pentru vasluieni in bugetul pe 2019”

«Tot la capitolul infrastructura, Bugetul pe 2019 mai are si alte vesti bune pentru vasluieni, si sunt bucuros ca am reusit sa contribui la includerea unor obiective in acest buget: Varianta Ocolitoare Barlad este in grafic, iar pe parcursul acestui an vor fi bugetate si Variantele de ocolire Vaslui si Husi. De asemenea, vor fi efectuate lucrari de reabilitare si intretinere pe drumurile DN 11A Podu Turcului – Ivesti, DN 15D Todiresti – Cantalaresti, DN2F Blesca – Vaslui si DN 24A Popeni – Murgeni. Totodata, au fost alocate sume importante pentru drumuri judetene, Vasluiul fiind in primele cinci judete din acest punct de vedere, iar aici subliniez eforturile domnului presedinte Dumitru Buzatu si faptul ca e important ca, indiferent de partid, sa facem tot ce putem pentru acest judet, cu mijloacele pe care le avem la dispozitie. Avand in vedere toate acestea, consider ca am obtinut MAXIMUM din ce puteam obtine in bugetul pe 2019: autostrada Tisita – Albita, reabilitarea si modernizarea celor mai importante drumuri nationale, exista fonduri importante pentru drumuri judetene, exista fonduri importante pentru proiectele primariilor de comuna. Acestea sunt motivele pentru care nu voi depune niciun amendament la proiectul de buget si sper ca documentul sa fie votat intocmai. Vreau sa le multumesc inca o data colegilor mei din ALDE, dar si miilor de vasluieni care au fost alaturi de mine in realizarea acestui obiectiv. M-ati incurajat sa merg mai departe cu eforturile de a pune judetul Vaslui pe agenda Guvernului si ati crezut in sansele de reusita pe care le avem impreuna, uniti pentru aceeasi cauza: viitorul copiilor nostri acasa, in judetul Vaslui. Drumul de mare viteza Tisita – Albita va fi o gura de oxigen in economia locala, un pas inainte spre bunastare si un motiv suficient pentru ca toti cei care planuiesc sa-si caute norocul dincolo de granite sa ramana acasa, sa munceasca acasa, sa puna umarul pentru Vaslui. Ii invit pe toti cei care au o viziune despre modul in care judetul Vaslui trebuie sa profite de viitoarea autostrada sa contribuie la reusita proiectului cu mijloacele pe care le au: cetateni, primari, oameni de afaceri, politicieni, de la o simpla idee si pana la eliberarea rapida a unor documente, acolo unde e nevoie», a declarat Daniel Olteanu, al carui proiect s-a bucurat de sustinerea colegilor sai din ALDE si a presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

6 COMENTARII

 1. Oare copii nostri or vedea “autostrada” asta?
  Olteanu asta imi pare un papagal, care dupa ce a dezertat de la PNL e mare voce pe scena politica! Modifica el bugetul, salveaza judetul …. Un porc care a inselat asteptarile celor care l-au votat, promite luna de pe cer.
  Sa ia voturi de la fraieri la urmatoarele alegeri. Aeroport pe cand faceti domnule Olteanu? Ca la dumneavoastra ne sta speranta!

  Ce ordonat vorbeste el de domnul presedinte buzatu! S-a incolonat sluga la el acum si vrea sa faca impresie buna.

 2. Vrăjeala de campanie electorală alui Daniel Olteanu.
  De fapt faza de prefezabilitate, este o analiză pe baza datelor tehnice si economice ale investitorului, care identifică sursele posibile de finanțare și amplasare potențială a obiectivului de investiții, având drept scop fundamentarea necesității investiției.
  Nu mai păcăliți lumea.
  Mai e mult până departe !

 3. Daniel Olteanu face istorie … face doar atunci cand se concretizeaza spusele multora dinaintea lui. El e mic …se va auzi dupa istoria din parlament ca nu sunt bani…si gata istoria dumnealui nu mai este. Istorie au facut altii care chiar au lasat ceva in urma lor.

 4. Sa vedem fapte in TEREN !!! Vrem modernizarea in acest an a drumului DN 24 D (Barlad – Galati) ! Iar Consiliul Judetean Vaslui (PSD) sa asfalteze in acest an drumurile judetene 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor (cei din judetul Galati au asfaltat) ca vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza mult si distanta spre Barlad si acesti cetateni din acesta zona saraca platesc taxe si impozite in fiecare an . Rugam pe cei platiti foarte bine din bani nostri publici sa le asfalteze ! Multi cetateni vor tineri la conducerea partidelor politice din judet si la conducerea judetului (presedinte , vicepresedinte , …) iar la viitoarele alegeri de anul viitor sa fie pe liste eligibile noi tineri (parlamentari , primari , consilieri judeteni si locali , … si la DECONCENTRATE ca sunt platiti si acolo foarte bine din bani nostri publici . Exemplu bun este tanarul domnu Costel Fotea presedinte PSD pe judetul Galati si presedinte al Consiliului Judetean Galati care in doi ani a asfaltat multe drumuri judetene .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.