A inceput plombarea strazilor din Barlad!

0
1007

A venit primavara la Barlad! Primul semn ca iarna e pe duca si ca primavara se apropie nu e itirea ghioceilor din zapada, ci iesirea pe teren a utilajelor SC Lucrari de Drumuri si Poduri (LDP) „Reiser” SA, firma care are concesionate lucrarile de reparatii si intretinere a strazilor din oras.

Desi bugetul de stat nu a fost inca aprobat in Parlament iar bugetul Barladului nici macar nu a fost pus in dezbatere publica, daramite aprobat in Consiliul Local, iar de cel alocat catre SC LDP „Reiser” SA nici nu poate fi vorba la acest moment, iata ca, in ciuda acestor lucruri, a inceput plombarea strazilor din Barlad. Astfel, inca de ieri, echipe de muncitori din cadrul SC LDP „Reiser” SA Barlad, firma actionariata de Consiliul Local Barlad, au iesit pe teren si au inceput sa plombeze arterele unde zapada cazuta in aceasta iarna si antiderapantul aruncat ulterior pentru deszapezire au lasat in urma adevarate „cratere”.

Chiar daca, inca, nu avem buget, am iesit deja pe teren cu echipajele. Deocamdata, intervenim la capitolul «reparatii strazi prin plombari cu mixturi asfaltice”. Asa ca, lucram, nu stam degeaba, cum cred unii”, ne-a declarat Adriana Ursu, directorul SC LDP „Reiser” SA Barlad.

De mentionat ca, la inceputul lui 2018, consilierii locali au alocat societatii un buget de 5.000.000 lei pentru „Programul de reparatii si intretinere strazi – anul 2018”. Suma a fost repartizata pe mai multe sectoare, cei mai multi bani fiind distribuiti astfel: 2.000.000 lei pentru „reparatii strazi prin plombari cu mixturi asfaltice” (suprafata de14.400 mp), 1.300.000 lei pentru „reparatii trotuare cu pavele” (suprafata de 3.750 mp), 700.000 lei – „reparatii cu asfalt, trotuare, alei pietonale, parcari in asociatiile de proprietari si parcul de cultura” (suprafata de 6.245 mp), 300.000 lei – „reparatii si intretinere strazi balastate, alei, parcari si cai de acces in asociatiile de locatari” (suprafata de 1.625 mp).

Alte sume de bani au fost repartizate astfel: 300.000 lei – „marcajele rutiere bicomponent, termoplast (longitudinale si transversale), la trecerile de pietoni de pe Bulevardul Republicii” (suprafata de 1.210 mp), 100.000 lei – „marcajele rutiere cu vopsea (longitudinale si transversale) de pe alte artere” (suprafata de 2.365 mp), 100.000 lei – „semnalizare rutiera (indicatoare rutiere, stalpi pentru indicatoare si oglinzi)”, 50.000 lei – „reparatii (demontat, montat, inlocuit, ridicat la cota, etc.) borduri noi, la trotuare, scuaruri, parcari, alei in asociatiile de locatari si la aleile din parcul de cultura”, 50.000 lei – „ridicari la cota a ramelor si a capacelor de la caminele de utilitati (canalizare, apa)”, 50.000 lei – „covoare asfaltice – Fundatura 1 Decembrie”, 30.000 lei – „reparatii strazi nemodernizate prin reprofilare si cilindrare” in cartierele Munteni, Podeni, Gara si Cotu Negru, 20.000 lei – „plombarile cu mixtura stocabila de tip RRD”.

Insa, pe parcursul anului, consilierii au aprobat mai multe suplimentari de fonduri in urma solicitarilor venite din partea conducerii SC LDP „Reiser” SA.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.