Vasluiul, in top la incasarea taxelor si impozitelor locale

0
804

Urmare a politicilor municipalitatii vasluiene de pastrare a taxelor si impozitelor locale la nivelul minim admis, si in 2018 incasarile la buget au fost de peste 95% din totalul de 106 milioane lei prognozate a intra in bugetul local la inceputul anului. Acest lucru situeaza Vasluiul, ca in fiecare din ultimii ani, pe primele locuri intre municipiile resedinta de judet la acest capitol. Pentru 2019, taxele si impozitele locale se vor mari nesemnificativ, doar cu rata inflatiei, respectiv doar cu 1,3%. Plata acestora se va putea face, bancar sau la ghiseele Administratiei Publice Locale, incepand cu 11 ianuarie.

Doresc sa multumesc contribuabililor vasluieni pentru faptul ca si in acest an (2018, n.r.), s-au achitat de obligatiile fiscale ce le revin in calitate de locuitori ai municipiului Vaslui. Incheiem acest an cu tinta de incasari a taxelor si impozitelor locale, respectiv suma de 106 milioane lei prognozata a intra la bugetul local in 2018, aproape indeplinita. Nivelul de incasare de la persoane fizice este in jurul a 95%, iar de la persoanele juridice, de circa 93%. S-a muncit mult pentru a se aduce acesti bani la bugetul local, dar, totodata, este si rezultatul politicii noastre de a mentine aceste taxe si impozite locale la un nivel cat de scazut ne permite legea, cat mai suportabil pentru contribuabili. Acesti bani, incasati de la cele 45.000 de roluri persoane fizice si 2.500 roluri persoane juridice, reprezinta circa 17% din bugetul local si, impreuna cu alocarile de la bugetul de stat, ne-au permis sa asiguram tot ceea ce era necesar la sectiunea de functionare, de la salarii si cheltuieli materiale necesare desfasurarii activitatii, la celelate activitati ce cad in sarcina municipalitatii. De la curatenia si salubritatea orasului, intretinerea spatiilor verzi, iluminat public sau reparatii curente ale infrastructurii rutiere, la intretinerea, repararea si dotarea unitatilor de invatamant, de la plata cheltuielilor curente la finantarea Directiei de Asistenta Sociala si a Politiei Locale, de la acordarea de burse scolare sau asigurarea de granturi la scoli, la acordarea de facilitati sau ajutoare celor aflati in nevoie, toate acestea nu se putea face fara aportul dumneavoastra, a locuitorilor municipiului Vaslui, drept pentru care va multumesc!, declara primarul Vasile Paval la sfarsitul anului trecut, in cadrul unei conferinte de presa.

Cu aceeasi ocazie, Paval a anuntat ca, pentru 2019, taxele si impozitele locale vor fi doar actualizate cu rata inflatiei, respectiv se vor majora doar cu 1,3% fata de cele practicate in anul 2018. Aceasta majorare de 1,3% va afecta, pe langa impozitele pe terenuri, cladiri, locuinte sau mijloacele de transport, si taxele percepute de Directia de Urbanism, Directia de Patrimoniu sau Directia de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei.

Desi ghiseele Administratiei Publice Locale s-au deschis incepand cu 3 ianuarie, cetatenii se vor putea achita de plata obligatiilor fiscale locale doar din data de 11 ianuarie, pana atunci, fiind posibila doar plata amenzilor contraventionale, a taxelor judiciare de timbru sau a altor taxe locale fara debit. Plata obligatiilor fiscale locale se va putea face atat numerar sau cu cardul, la casieriile din sediul Primariei municipiului Vaslui ori de la Serviciul de Evidenta a Populatiei de la Centrul de Afaceri, ori din cont, cu autentificare pe ghiseul.ro

Persoanele fizice si juridice care vor achita integral impozitele locale pe anul curent pana la data de 31 martie, primul termen de plata, vor beneficia de o reducere de 10%.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.