Tarifele Transurb, neschimbate!

0
902

Si in acest an, Transurb SA pastreaza neschimbate tarifele de calatorie si preturile abonamentelor pentru transportul in comun pe raza municipiului Vaslui. Singura modificare vizeaza cursa spre Puscasi, care a fost preluata de catre un alt operator judetean, cu plecare din autogara Morandi si cu traseu dus pe strada Traian.

Vasluienii care circula des cu mijloacele de transport in comun puse la dispozitie de municipalitate prin intermediul Transurb SA pot deja sa-si achizitioneze abonamente pentru luna ianuarie ori, in cazul unor categorii de pensionari ori a persoanelor cu handicap, pentru anul 2019. Abonamentele se pot contracta zilnic, intre orele 7.30 – 15.30, de la casieria societatii si, in afara programului casieriei, de la dispecerat, in intervalul orar 5.00 – 22.30. Tot de acolo se pot achizitiona tichete Flexi, la un pret de 45 de lei/30 de calatorii ocazionale. {i in acest an, elevii si pensionarii cu pensia minima pot beneficia de reduceri de 50% din pretul abonamentelor, conform HCL nr. 7/2013. Pensionarii cu varsta de pana la 70 de an si persoanele cu handicap grav si accentuat benefciaza de transport gratuit pe raza municipiului Vaslui. Legitimatiile de calatorie gratuite aferente se pot ridica tot de la casieriile Transurb, pe baza actelor de indentitate, insotite de cupoanele de pensie sau de adeverinte eliberate de DGASPC Vaslui.

Cat priveste preturile abonamentelor practicate de societatea noastra, reglementate prin Hotarare a Consiliului local al municipiului Vaslui, acestea sunt cele intrate in vigoare la 1 martie 2018, respectiv, in functie de durata abonamentului, intre 20 lei/saptamana si 80 lei/luna, pentru abonamentele pe o singura linie, intre 23,50 lei/saptamana si 94 lei/luna, pentru abonamentele pe doua linii, respectiv de 7 lei/zi, 26 lei/saptamana si 110 lei/luna, pentru abonamentele urbane nelimitate, a declarat Mariana Placinta, directorul Transurb SA Vaslui.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2019, SC Transurb SA nu mai efectueaza curse pe traseul Vaslui – Puscasi si retur, acest serviciu fiind preluat de un alt operator intrajudetean, Mixcod Tur Codaesti. Daca programul curselor a ramas acelasi de pana acum, in schimb, plecarea se face din Autogara Morandi, iar traseul dus este pe strada Traian, cu statie in apropierea Pietei Traian, in locul traseului prin centrul municipiului – strada Donici, ca pana acum. La intoarcere, de la Puscasi la Vaslui, noul operator va respecta traseul vechi, prin centru, pentru a da posibilitatea elevilor si navetistilor sa ajunga cat mai aproape de scoala, respectiv de locurile de munca. Cu aceasta ocazie, cel putin teoretic, noul operator nu poate prelua calatori de pe raza municipiului Vaslui.

Cat priveste traseul Vaslui – Delea, operat de Transurb SA, acesta are acum drept capat de linie barajul Delea, respectiv limita teritoriala a municipiului. In curand, intre Vaslui si satul Delea ar putea opera si o alta cursa, a operatorului intrajudetean care va fi stabilit in urma licitatiei care va avea loc pe data de 29 ianuarie. {i in acest caz, viitorul operator va trebui sa modifice traseul dus, care va fi tot pe strada Traian.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.