Primaria Vaslui vinde fier vechi

0
639

Municipalitatea vasluiana doreste sa scape de deseurile feroase adunate urmare a reabilitarii stradale, a parcurilor si cartierelor, in total 24 de tone, in mare parte garduri metalice. Fierul vechi va fi vandut la o licitatie publica ce se va desfasura saptamana viitoare si in urma careia municipalitatea doreste sa obtina minim 18.000 lei.

In cadrul lucrarilor de modernizare si reabilitare a strazilor si cartierelor din municipiul Vaslui, au disparut multe din gardurile ce delimitau spatiile verzi de trotuare, confectionate si amplasate cu multi ani in urma si care, din cauza vechimii, devenisera inestetice. Gardurile respective, alaturi de alte deseuri feroase, au ajuns sa umple magaziile din incinta Oborului, iar municipalitatea a decis sa scape de ele, obtinand astfel si un venit care se va constitui parte a bugetului local. Nu este pentru prima data cand municipalitatea vasluiana vinde fier vechi, ultima data, in martie anul trecut, fiind scoasa la vanzare o cantitate de peste 177 de tone de deseuri feroase rezultate in urma modernizarilor retelei de apa potabila si canalizare a orasului. Atunci, s-a obtinut chiar o suma importanta, peste 100.000 lei, care, la fel, a intrat in bugetul Primariei. In conformitate cu legislatia in vigoare, vanzarea acestor deseuri trebuie supusa procedurii de licitatie publica. Procedura a fost deschisa inca din luna octombrie, iar licitatia urmeaza sa aiba loc pe 22 ianuarie, ora 12.00, la sediul administrativ al Pietei Centrale. Va fi scoasa la vanzare o cantitate estimata de 24 de tone, la un pret de pornire de 75 bani/kg, sperandu-se strangerea unei sume de minim 18.000 lei. Pe langa plata contravalorii fierului vechi, cumparatorul va avea obligatia de a prelua deseurile de la locul de depozitare, in starea in care se afla, cheltuielile de manipulare, incarcare, cantarire si transport fiind in sarcina acestuia.

La licitatia publica cu strigare vor putea participa numai agenti economici care detin o autorizatie eliberata de autoritatile de mediu, valabila la data tinerii licitatiei, pentru colectare, transport, depozitare, valorificare sau eliminare de deseuri feroase, si care au o vechime in desfasurarea acestor activitati economice de minim 5 ani. Nu vor putea participa la licitatia publica cu strigare agentii economici care se afla in prezent in litigiu cu UAT Municipiul Vaslui, Consiliul Local al Municipiului Vaslui sau Primaria Municipiului Vaslui, respectiv cei care au fost implicati in astfel de procese cu pana la trei ani in urma. Conform caietului de sarcini, in afara obligatiei achitarii taxei de participare la licitatie, in cuantum de 300 lei, si a garantiei de minim 5% din pretul minim de pornire a licitatiei, “participarea la licitatie a ofertantilor este conditionata de achitarea integrala a obligatiilor fiscale pe care le au fata de bugetul local, pentru agentii economici care au domiciliul fiscal in Municipiul Vaslui, si fata de bugetul de stat”, se arata in caietul de sarcini.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.