Pericolul vine (si) de sus: barladeni, feriti-va de turturi!

0
584

• Dupa caderea abundenta de zapada de acum cateva zile, multe din blocurile din Barlad s-au „captusit” cu turturi ce ating chiar si un metru lungime. Deja, zilele trecute, au inceput sa se topeasca si sa cada pe trotuare, reprezentand un adevarat pericol pentru trecatori. Din pacate, multi dintre barladenii care sunt atenti sa nu alunece pe gheata habar nu au ca pericolul vine si de sus!

Ninsoarea serioasa de acum cateva zile ar putea aduce primele necazuri pentru barladeni. Pe langa faptul ca zapada depusa pe carosabil a incetinit oarecum interventia ambulantelor si a celorlalte echipaje de prim ajutor, gerul din timpul noptilor a mai venit cu o belea. La stresinele multor blocuri din localitate s-au format turturi atat de mari si de grosi incat oricine merge pe trotuarele de sub ei isi risca viata. Problema e ca oamenii sunt atat de atenti la ghetusul de pe trotuare, incercand sa evite caderea si fracturarea membrelor, incat nici macar nu se uita in sus ca sa vada ca „franjurii de gheata” ce atarna se pot desprinde si le pot provoca leziuni mult mai grave. In plus, aproape jumatate din latimea trotuarelor (cea dinspre strada) este ocupata cu masinile parcate, iar barladenilor nu le mai ramane loc sa treaca decat pe acolo unde pericolul este mai mare.
Ieri, spre exemplu, cand a dat putin soarele si temperaturile inregistrate erau de minus 2° Celsius, turturii au inceput sa se topeasca si sa picure de la aproape 20 de metri inaltime. Chiar si asa, prea putini erau cei care observau picaturile de apa ce cadeau de sus si, odata cu ele, pericolul de a merge pe trotuare.
Indepartarea turturilor si a zapezii sau ghetii din fata scarilor de bloc revine in sarcina asociatiilor de proprietari si a persoanelor fizice, iar in cazul firmelor si a magazinelor – in sarcina agentilor economici. In cazul in care reprezentantii Primariei decid sa verifice la fata locului si constata ca cei enumerati mai sus nu au indepartat turturii si mormanele de zapada de pe acoperisurile de bloc, pot fi aplicate amenzi. Potrivit prevederilor Hotararii Consiliului Local 22/2002, persoanele fizice pot fi amendate cu sume cuprinse intre 100 si 500 lei, iar cele juridice cu sume intre 500 si 2.500 lei.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.