Pe 11 ianuarie, la Barlad se da start la plata impozitelor pe 2019

0
1082

Asa cum s-a intamplat si in ultimii ani, cand contribuabilii din Barlad si-au putut achita impozitele pe locuinte, masini sau terenuri abia dupa jumatatea lui ianuarie, si in 2019, startul se va da pe 11 ianuarie. Noutatea este ca, fata de anii precedenti, barladenii isi pot plati taxele si impozitele locale prin intermediul ghiseului virtual (www.ghiseul.ro), dar si al terminalului POS (cu cardul bancar, la ghiseu).

Anuntul a fost facut chiar de reprezentantii Serviciului Taxe si Impozite Persoane Fizice din cadrul Primariei Barlad, care au explicat ca, de cand a fost reluata activitatea cu publicul dupa minivacanta de Anul Nou, barladenii isi pot plati doar restantele, amenzile sau alte taxe. Si asta pentru ca, deocamdata, functionarii inca lucreaza la tot felul de situatii, balante si incheierea anului precedent.

Incepand cu data de 11 ianuarie 2019, se pot plati obligatiile fiscale pentru anul in curs. Pentru a se evita aglomeratia de la inceput de an de la ghiseele Serviciului Taxe si Impozite Persoane Fizice,contribuabilii din municipiul Barlad sunt rugati sa opteze pentru varianta platilor online,de pe site-ul www.ghiseul.ro. Aici, persoanele fizice isi pot crea singure un cont on-line, pentru plata creantelor bugetare (impozite si amenzi). Urmand instructiunile de pe site, se poate crea, foarte usor, contul, pentru ca apoi sa primiti datele de acces (utilizator si parola) pe e-mail. Odata contul creat, se pot vizualiza obligatiile de plata si implicit se pot efectua plati online. Modulul de plati este functional pentru aproape toate categoriile de taxe si impozite si poate fi accesat dupa intrarea in cont. La platile online, sunt acceptate doar cardurile 3D Secure.Foarte important este ca, la orice plata online, nu se percep comisioane, acestea fiind suportate de catre Primaria Barlad, au explicat reprezentantii Serviciului Taxe si Impozite Persoane Fizice.

In mare, impozitele au ramas aceleasi de anul trecut, insa, in cazul impozitelor pe locuinte, au fost aduse mici modificari datorita zonarii imobilelor (modificari aduse la incadrarea in zonele A, B, C si D, in functie de ce modernizari au fost facute la infrastructura: extinderea retelelor de apa si canalizare menajera, asfaltare sau betonare a arterelor de circulatie, etc.

Asa cum a devenit o obisnuinta deja, cu siguranta, si in 2019, primii care vor lua cu asalt ghiseele vor fi tot pensionarii, care vor sa scape de aceasta corvoada chiar din prima luna a anului. Mai ales ca, platind pana la 31 martie, beneficiaza de celebra reducere de 10% din suma datorata.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.