Noua barladeni, pregatire pentru Campionatului European de Rugby U18

0
882

Nu mai putin de noua din cei 22 de rugbisti legitimati la CSS Barlad care, in toamna, au fost convocati la un stagiu de pregatire pentru definitivarea lotului Romaniei U18, au fost selectionati pentru primul cantonament din 2019 al nationalei de rugby la aceasta categorie de varsta.

Lotul national largit al „stejareilor” U18, rugby in XV, intra de luni, 21 ianuarie, in primul cantonament al anului 2019, inaintea Campionatului European din primavara (12 – 22 aprilie), din Rusia. Stagiul are loc intre 21 – 27 ianuarie, la baza sportiva a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman de la Izvorani, judetul Ilfov, si are in vedere pregatirea pentru cea mai importanta competitie continentala din acest an. Reunirea lotului va avea loc pe 21 ianuarie, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bulevardul Marasti, nr. 18-20).

In total, au fost convocati 30 de juniori inclusi in lotul national largit. Printre acestia se numara si noua jucatori legitimati la Clubul Sportiv Scolar Barlad si/sau Rugby Club Barlad. Este vorba despre Serban Dadacus (taloneur), Alexandru Birsan (linia a II-a), Vlad Balan (linia a III-a), David Popa (linia a III-a), Lazar Azoitei (mijlocas la gramada), Ovidiu Neagu (mijlocas la deschidere), Paul Gogu (aripa), Teodor Ursu (jucator pe centru) si Marian Manole (fundas), antrenati de profesorul Florin Ibanescu.

Ceilalti juniori convocati la cantonament provin de la cluburi precum CS Metrorex (5 jucatori), CT Dinicu Golescu (5 jucatori), CS Cleopatra (4 jucatori), CSS 2 Baia Mare (4 jucatori), CSM Bucuresti (2 jucatori) si LPS Focsani (un jucator). Pregatirea este coordonata din staff-ul format din George Sava – antrenor principal, Razvan Popovici – antrenor secund, Nicolae Mocanu – antrenor secund, barladeanul Dragos Cernat – preparator fizic, Catalin Sardean – medic, Alin Grigoras – kinetoterapeut si Silvian Ionita – manager.

Obiectivul stagiului este adaptarea la efort si organizarea jocului in atac. Lotul a intrat in faza finala de selectie, cu amendamentul ca avem in vedere si jucatori care evolueaza atat in tara, cat si in strainatate, acestia urmand sa ni se alature la stagiile urmatoare, in functie de cat de repede se vor finaliza demersurile legate de actele oficiale pentru aducerea lor. Stagiul este gandit cu trei antrenamente pe zi, urmand sa ne adaptam programul in functie si de starea vremii, insa, in principal, dorim sa avem cat mai multe sesiuni de pregatire afara, pe terenul sintetic”, a declarat George Sava, antrenorul principal al Romaniei U18.

Campionatul European de Rugby U18 va avea loc la Kalliningrad, Rusia, intre 12 – 22 aprilie. Romania va debuta la competitia continentala pe 14 aprilie, impotriva tarii gazda.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.