Lectie de solidaritate: Sa-l ajutam pe Rares sa traiasca!

0
729

• Adolescentul Rares Nicolae Diaconu, elev la Liceul „Emil Racovita” Vaslui si olimpic la limba franceza, traieste in plin cosmar. A aflat in decembrie ca sufera de o forma galopanta de cancer osos si are nevoie urgenta de o operatie in Austria, costul interventiei chirurgicale ridicandu-se la peste 80.000 de euro. Cum familia nu dispune de acesti bani, intreaga comunitate locala si judeteana s-a mobilizat pentru strangerea fondurilor necesare.

Rares Nicolae Diaconu (17 ani) este un elev de exceptie al Liceului Teoretic „Emil Racovita” Vaslui. Fiul unui pompier vasluian, in prezent, Rares invata in clasa a XI-a si in permanenta a avut numai medii de 10. Olimpic la limba franceza, in ultimii doi ani a reprezentat judetul Vaslui la faza nationala a Olimpiadei de Limbi Moderne. Tot anul trecut, a cistigat si Concursul de Francofonie, fiind rasplatit cu o vacanta de o saptamana in Franta. Din nefericire, in decembrie 2018 a fost diagnosticat cu cancer osos (osteosarcom), forma galopanta. Dupa chimioterapie, are nevoie urgenta de o interventie chirurgicala in strainatate, care depaseste suma de 80.000 de euro. In prezent, adolescentul este internat la un spital din Iasi.
„Sprijinul financiar este indispensabil in procesul de insanatosire si fiecare donatie conteaza! Este un exemplu concret in care trebuie sa ne manifestam dragostea crestina si solidaritatea fata de aproapele nostru! Prin contributia fiecaruia, putem sa facem diferenta! Rares poate recunoaste iubirea lui Dumnezeu din solidaritatea cu care il sprijinim!”, este indemnul Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, de a ne solidariza si de a dona bani pentru a-l ajuta pe Rares.
Persoanele de bine care doresc sa se implice si sa doneze o pot face prin intermediul mai multor conturi bancare:
Cont lei: titular, Diaconu Jan Nicolae
Raiffeisen BANK, IBAN: RO 12 RZBR 0000 0600 0960 4632
Cont lei: titular, Diaconu Lacramioara
BCR: RO 39 RNCB 0262 0060 5173 0006
Cont euro: titular, Diaconu Niculaie
Cod IBAN: RO71RNCB0259006042640001
Cod SWIFT: RNCB  RO  BU
Cont lire: titular Diaconu Lacramioara
Cod IBAN:RO55RNCB0262006051730009
Cod SWIFT: RNCB  RO BU
Deja, agentul economic Gaz Est din Vaslui a donat 5.000 de euro, iar alte persoane cu suflet mare au mai donat aproape 3.700 de euro prin intermediul site-ului http://gogetfunding.com. Pana sambata dimineata, se stransesera 3.677 de euro din cei peste 80.000 de euro necesari interventiei chirurgicale. Cine doreste sa completeze suma cu cat il lasa inima o poate face accesand link-ul https://gogetfunding.com/adolescent-diagnosticat-cu-cancer/?fbclidaIwAR0630ub-hQlZBgr4EDS_XAlrVdLLdqod6CcSPHZgyrrUeeUIA9GJAc0pjo.
Sute de vasluieni au umplut retelele de socializare cu mesaje de sustinere si, la fel de important, cu anunturi de sprijin financiar. Obiecte de imbracaminte, telefoane, accesorii, obiecte de colectie sau cu valoare simbolica ori chiar produse de patiserie au fost scoase la licitatie, banii obtinuti urmand sa fie virati in conturile deschise pentru ajutorarea lui Rares. Este o lectie deschisa de solidaritate, care ii arata pe vasluieni asa cum sunt: buni la suflet, solidari si sensibili la suferinta aproapelui.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.