Jandarm vasluian, decorat prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne

0
959

Ieri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, in cadru festiv, prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, maiorul Marian Panfil a fost decorat cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru Misiuni Internationale.

Maiorul Marian Panfil a participat la cinci misiuni de evaluare operationale: a fost membru in cadrul echipei de evaluare a unitatilor de politie constituite ale Republica Bangladesh, in anul 2017, iar ulterior, sef de echipa in alte patru astfel de misiuni in Republica Nigeria (2017, 2018), Republica Benin (2018) si Republica Burkina Faso (2018).

De asemenea, pe durata turului de serviciu, maiorul Panfil Marian a fost selectionat de catre conducerea Componentei de Politie a MINUSMA sa participe la doua cursuri de formare profesionala destinate personalului ONU, care s-au desfasurat in localitatea Entebbe, Republica Uganda (2018) la RSCE si localitatea Vicenza, Republica Italia (2016) la CoESPU.

Ofiterul a activat in aceasta perioada ca expert in domeniul ordinii publice, la cartierul general al misiunii cu sediul in localitatea Bamako, in cadrul Biroului de Operatii al Componentei de Politie a MINUSMA.

Tot ieri, au fost prezentati 10 elevi ai Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Pwtru Rares Falticeni, care isi vor desfasura stagiul de practica la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui. Astfel, in perioada 07.01.2019 – 10.05.2019, invataceii vor fi repartizati unor cadre cu experienta si vor participa la misiunile unitatii unde isi vor putea pune in practica notiunile teoretice dobandite in timpul orelor de curs. Principalele modalitati de pregatire sunt insusirea modului de actiune in cadrul elementelor de dispozitiv, participarea la toate misiunile, activitatile avand ca scop aprofundarea si consolidarea cunostintelor asimilate si perfectionarea deprinderilor practice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.