Inceput de an cu noi angajari, la Spitalul Judetean de Urgenta

0
1316

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui continua eforturile pentru completarea schemei de personal a unitatii, in prezent ocupata in proportie de doar doua treimi. Deja sunt in desfasurare trei concursuri de angajare, unul urmand sa se desfasoare chiar astazi, pentru ocuparea postului vacant de farmacist sef la Farmacia nr. 2. Alte doua concursuri, proaspat anuntate, sunt organizate pentru ocuparea unor posturi de cadre medii si auxiliare sanitare ori personal TESA.

De actul medical si de buna functionare a celei mai mari unitati spitalicesti din judet, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, ar trebui sa se ocupe nu mai putin de 1.608 persoane, conform organigramei aprobate, care include 42 de posturi de conducere, care ar trebui sa aiba in subordine nu mai putin de 1.566 de posturi de executie. In prezent, cu toate eforturile conducerii unitatii de a completa schema de personal pentru a asigura un act medical de calitate la toate specialitatile, si de buna activitate a unuia dintre cele mai moderne spitale din Moldova, la SJU sunt in prezent doar ceva mai putin de 1.200 de angajati. Intre acestia, doar 154 de medici de diverse grade, intre care inclusiv 5 medici rezidenti anul IV si 2 medici rezidenti in ultimul an, pe care conducerea spera ca-i vor pastra si dupa finalizarea rezidentiatului. Concursurile din ultimii ani nu au avut prea mare succes, in general, rata de participare fiind doar pe jumatate din posturile scoase la concurs, in ciuda salariilor atractive si a bunelor conditii de munca, dar si de trai, incluzand aici cazarea sau naveta asigurata. Altfel au stat lucrurile in cazul ocuparii posturilor de cadre medii sau auxiliare sanitare, ori pentru personalul TESA, unde s-au prezentat mai multi candidati si in urma carora, nefacand rabat la calitate, in general s-au ocupat cam toate posturile vacante scoase la concurs.

Pentru a incerca completarea schemei de personal, la SJU sunt organizate des concursuri de angajare, insa de multe ori finalizarea lor dureaza destul de mult, din cauza procedurilor legale in vigoare. Spre exemplu, un astfel de concurs, pentru ocuparea postului vacant de farmacist sef la Farmacia nr. 2 a Spitalului, a fost anuntat, in ziarul de specialitate Viata Medicala, inca din data de 19 octombrie anul trecut, asta dupa ce procedurile ce trebuiau indeplinite pentru organizarea concursului au durat, la randul lor, aproape o luna! Concursul efectiv va avea loc abia azi, 8 ianuarie, de la ora 9.00, la sediul Facultatii de Farmacie Iasi. Ramane de vazut cati din cei patru candidati admisi in urma selectiei dosarelor se vor prezenta la concurs si daca nu cumva unii au renuntat intre timp in favoarea unor posturi din alte spitale.

Mult mai usor merg treburile cand e vorba de organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi vacante destinate personalului mediu. In prezent, la SJU Vaslui sunt in desfasurare doua astfel de concursuri, ambele urmand a avea loc pe 30 ianuarie, cand se va desfasura proba scrisa, respectiv 4 februarie, cand este programat interviul. Primul astfel de concurs este pentru ocuparea, pe perioada nedeterminata, a mai multor posturi, atat cadre sanitare cat si personal TESA, intre care un post de asistent medical debutant a sectia ORL, un infirmier debutant, la sectia ATI, si doi ingrijitori, la sectiile Psihiatrie si ORL. Se mai cauta un referent de specialitate pentru Serviciul RUOS, dar si un liftier calificat. Al doilea concurs, care se va desfasura la aceleasi date, este pentru ocuparea, pe durata determinata, a doua posturi de asistent medical temporar, unul pentru UPU – SMURD, si un al doilea, de debutant temporar, pentru sectia de Boli infectioase, dar si a unui infirmier debutant, pentru sectia Pediatrie. Probabil, dupa finalul duratei determinate, si daca vor da satisfactie, cele trei cadre sanitare ar putea fi invitate sa ramana mai departe pe post, pe durata nedeterminata. Asta cu atat mai mult cu cat la toate cele trei sectii este nevoie de personal calificat si implicat!

Conditiile de participare la concurs si componenta dosarului de inscriere se pot vizualiza pe site-ul spitalului, www.sjuvaslui.ro, iar perioada de inscriere este 14 – 18 ianuarie. Data fiind experienta concursurilor anterioare organizate de concurs, concurenta pe aceste posturi se anunta acerba.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.