Gimnastele CSS Barlad aspira la medaliile francezilor

0
1022

Sapte gimnaste cu varste intre 9-11 ani, din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad, vor concura peste doua saptamani la concursul „Grand Prix de Gymnastique de la Ville de Nimes”, din Franta. In urma participarii la editia din 2018, sportivele au revenit acasa cu aurul pe echipe, dar si cu aur si argint la individual compus.

Este al 26-lea an consecutiv in care catedra de gimnastica a CSS Barlad va reprezenta orasul si tara la o importanta competitie de profil, din Franta. Este vorba despre „Grand Prix de Gymnastique de la Ville de Nimes”, aflata la cea de-a 44-a editie, organizat de clubul „Entente Gymnique” din orasul francez Nimes. Concursul se va desfasura sambata, 26 ianuarie, pentru prima data in competitie fiind inscrise echipe din 14 tari: Franta, Belgia, Italia, Spania, Romania, Olanda, Elvetia, Germania, Ucraina, Slovenia, Suedia, Anglia, Portugalia si Surinam (America de Sud). Delegatia barladeana este formata din sapte gimnaste cu varste intre 9-11 ani, respectiv Ioana Balan (10 ani), Anastasia Balaur (10 ani), Ilinca Balan (10 ani), Andra Donose (9 ani), Beatrice Irimescu (9 ani), Amalia Balan (9 ani) si Roberta Furcoi (11 ani), si trei profesori, in speta Ana Maria si Liviu Iordache (antrenorii fetitelor) si Ionita Chirila (seful delegatiei). Primele sase vor concura la categoria Benjamine, iar cea de-a saptea la categoria Minime.

De mai bine de 20 de ani suntem invitati la «Grand Prix de Nimes» si, de fiecare data, onoram cu placere invitatia. Si in acest an vom participa la concurs si speram ca fetele vor arata cat sunt de bune si ca vor obtine cat mai multe medalii. Plecarea este programata pe 22 ianuarie, iar competitia va avea loc pe 26 ianuarie, asa ca vom avea timp si pentru acomodare si antrenamente. Trebuie spus ca, pentru prima data, in acest an, la competitie vor concura sportive din 14 tari, in anii precedenti fiind concurente doar din Romania, Belgia si tara gazda”, ne-a spus prof. Ana Maria Iordache, seful catedrei de gimnastica din cadrul CSS Barlad.

Ca si la editia precedenta, si de aceasta data fetitele din Barlad vor participa si la concursul de dans „Nymphes d’Or”, pentru care micutele gimnaste au pregatit doua dansuri: unul pe muzica baletului „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, si altul pe muzica etno.

De mentionat ca, la editia din 2018, micutele gimnaste au revenit in tara cu medalia de aur pe echipe, performanta fiind reusita gratie prestatiei Stefaniei Coseru (8 ani), Amaliei Balan (8 ani), Andrei Donose (8 ani), Biancai Balan (9 ani) si Ioanei Coseru (10 ani).

De asemenea, la individual compus, sportivele din Barlad au reusit o performanta la fel de laudabila: au cucerit o medalie de aur si una de argint. Astfel, aurul a fost castigat de Ioana Coseru (10 ani), care a concurat la categoria Minime (pentru sportive nascute in anii 2006-2005), iar argintul de Bianca Balan (9 ani), care a concurat la categoria Benjamine (pentru sportive nascute in anii 2008-2007).

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.