Functionarii judeteni, cursuri de etica la… Masa tacerii

1
730

In perioada urmatoare, 17 functionari judeteni, participanti la proiectul “Calitate si performanta: strategie de management la Consiliul Judetean Vaslui”, finantat din fonduri europene, vor face un schimb de experienta cu omologii lor din judetul Gorj. “Excursia”, inclusiv cazarea si masa, va costa 23.500 lei, din care numai transportul cu autocarul costa peste 5.700 lei, bani alocati in cadrul proiectului. Pentru 1.500 lei de persoana, cam cat valoreaza si tichetele de vacanta ale bugetarilor, si conditiile de cazare si masa trebuie sa fie mai mult decat decente. In cele patru zile ale schimbului de experienta, participantii urmeaza sa viziteze mai multe obiective din Targu Jiu si imprejurimi.

Consiliul Judetean Vaslui implementeaza pana la sfarsitul lunii mai un proiect finantat cu fonduri europene, “Calitate si performanta: strategie de management la Consiliul Judetean Vaslui”, in valoare de aproape 610 mii lei. 50 de functionari publici, participanti la proiect, urmeaza sa fie instruiti in domeniul managementului calitatii si al performantei serviciilor publice prestate si realizarea unui schimb de experienta cu o autoritate publica locala din Romania. “Obiectivul general al proiectului presupune optimizarea proceselor orientate catre beneficiari prin conformarea calitatii serviciilor publice furnizate de Consiliului Judetean Vaslui la cerintele standardului ISO 9001:2015 si raportarea la managementul performantei bazat pe instrumentul Balanced Scorecard”, se arata in proiectul a carui implementare a inceput anul trecut si ar trebui finalizata pe 28 mai 2019.

In cadrul proiectului este inclus si un schimb de experienta cu o institutie din alt judet, pentru acest schimb fiind ales judetul Gorj. Astfel, in perioada februarie martie, 17 participanti la proiect, din grupul tinta, dar si 3 membri ai echipei de management se vor deplasa la Targu Jiu, activitatile urmand a fi derulate la sediul CJ Gorj si la sediul institutiilor subordonate acestuia, in acord cu o agenda bine stabilita de catre cele doua institutii implicate. Schimbul de experienta se va derula pe o perioada de 4 zile, costurile cazarii si mesei, dar si a deplasarii pana la Targu Jiu si la obiectivele din judetul Gorj urmand a fi suportate de CJ Vaslui, din sumele alocate in cadrul proiectului. Bugetul stabilit, de 23.500 lei, pentru aceasta deplasare, este unul generos, dar si cerintele de transport, cazare si masa sunt pe masura. Astfel, deplasarea ar urma sa se faca cu un autocar sau microbuz care sa dispuna de tot confortul necesar pasagerilor, cazarea ar urma sa fie asigurata in camere de tip single la un hotel de minim 3 stele din centrul orasului Targu Jiu iar masa, mic dejun, pranz si cina, cu cate minim trei variante de meniu propuse, pentru toate gusturile, ar urma sa fie servita in aceeasi locatie cu cazarea. Nu trebuie uitate vizitele la obiective gorjene, inclusiv la complexul de sculpturi brancusiene din centrul orasului.

Marian Mocanu

1 COMENTARIU

  1. Rog Consiliul Judetean Vaslui (PSD) sa vina doar o zi (nu 4) sa vada drumul judetean 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor (cei din judetul Galati au asfaltat) si vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza mult distanta spre Barlad si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au tot votat 28 de ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , …Cei din Consiliul Judetean Vaslui sunt in slujba tuturor cetatenilor din judet platiti bine din bani nostri publici . Multi cetateni sunt de parere ca trebuie schimbati sefi vechi de la conducerea partidelor politice din judetul Vaslui dar si trecerea pe liste eligibile la viitoarele alegeri de tineri noi (ex . , parlamentari , consilieri judeteni , primari , consilieri locali , …) . Luati exemplu bun a tanarului domn Costel Fotea presedinte PSD pe judetul Galati si de doi ani presedinte al Consilului Judetean Galati care a asfaltat multe drumuri judetene . Vrem asfaltarea in acest an a drumului judetean 242 B (comuna Malusteni) si drumurile judetene 242 C – 242 G (comuna Vinderei) !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.