Doi rugbisti barladeni, „in vizor” pentru Rugby Europe International Championship

0
931

Primul cantonament organizat de Federatia Romana de Rugby (FRR) in acest an pentru nationala de seniori inainte de Rugby Europe International Championship 2019 se va desfasura la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov, intre 13-18 ianuarie. In total, au fost convocati 23 de jucatori inclusi in lotul largit, care activeaza in campionatul intern. Dintre acestia, doi sunt barladeni legitimati la cluburi din Super Liga.

Este vorba despre Cristi Marian Chirica (20 ani, jucator de linia a III-a) si Alexandru Bucur (24 ani, jucator pe centru), ambii la CSM Stiinta Baia Mare. Ambii si-au inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad, iar ulterior la Rugby Club Barlad, dupa care au fost transferati la alte echipe de top din tara. In cadrul campaniei „Voteaza superlativele anului 2018!”, derulata in luna decembrie, primul a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun tanar jucator din campionatul intern”, iar al doilea la categoria „Cel mai bun jucator de rugby 7”.

Ceilalti jucatori convocati la lot sunt de la CSM Bucuresti, CSA Steaua, CSM Stiinta Baia Mare si SCM Timisoara. Sportivii sunt coordonati de antrenorul Danie de Villiers, preparatorul fizic James de Lacey, kinetoterapeutul Marius Tudosi si medicul Vlad Ilie. Reunirea lotului va avea loc duminica, 13 ianuarie, la sediul Federatiei din Bulevardul Marasti, nr. 18-20, ora 10.00. Romania va debuta in Rugby Europe International Championship 2019 pe data de 9 februarie, intr-un meci impotriva campioanei en-titre, Georgia. Meciul va avea loc pe Cluj Arena, la Cluj-Napoca, cu incepere de la ora 14.00.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.