Daniel Olteanu, ALDE – Radiografia unui an de audiente

1
522

Majorarea salariilor si a pensiilor, cresterea nivelului de trai si calitatea infrastructurii din judet au fost principalele teme abordate in cadrul audientelor pe care deputatul ALDE de Vaslui Daniel Olteanu le-a acordat in 2018.

Plecand de la premisa ca audientele reprezinta, pentru orice parlamentar responsabil, „cel mai sigur mijloc de a ramane conectat la realitatile din teritoriu, la agenda reala a cetatenilor”, deputatul ALDE Daniel Olteanu a prezentat recent un bilant informal al sutelor de audiente pe care le-a avut, in cursul anului trecut, la cabinetele parlamentare deschise in judet. „Dincolo de subiectele intens vehiculate in spatiul public, subiecte care, de multe ori, sunt vadite a deturna atentia de la adevaratele prioritati, exista cateva teme recurente care ii preocupa pe cei care trec pragul cabinetelor mele parlamentare din Barlad, Vaslui si Husi. O atentie deosebita ridica frecvent discutiile legate de nivelul pensiilor si cel al salariilor, unde majorarile din ultimii doi ani s-au facut resimtite in buzunarele vasluienilor, chiar daca nu in masura in care ne dorim cu totii. Sunt unul dintre parlamentarii care s-au exprimat in favoarea eliminarii inechitatilor, atat in ceea ce priveste salarizarea, cat si la nivelul veniturilor obtinute dupa retragerea din activitate, si voi sustine intotdeauna demersurile legislative care vizeaza remunerarea egala pentru acelasi tip de incadrare profesionala. Cresterile de venit nu sunt singurele care influenteaza calitatea vietii fiecaruia dintre noi, multi dintre cei care vin in audienta au inteles acest lucru si sunt preocupati din ce in ce mai mult nu doar de calendarul, cat mai ales de calitatea proiectelor de investitii necesare in fiecare comunitate, fie ca e vorba despre extinderea retelei de apa si canal, modernizarea drumurilor, podurilor, construirea si dotarea dispensarelor, a scolilor, gradinitelor sau centrelor de zi”, spune Daniel Olteanu.

Obiectiv prioritar in 2019, Autostrada Tisita – Albita

Deputatul a precizat ca si in acest an va continua sa se bata pentru unul dintre cele mai importante si ambitioase obiective de infrastructura, cu impact regional si national, Autostrada Tisita – Albita. „Daca, in urma cu cativa ani, pe durata mandatului meu de prefect, doleantele oamenilor se limitau la modernizarea drumurilor rurale cu piatra si balastru, nevoia marilor proiecte de infrastructura a devenit din ce in ce mai pregnanta, viitoarea configuratie economica si demografica a judetului depinde de aceste proiecte. In aceste conditii, cu sustinerea deplina a vasluienilor, voi continua demersurile parlamentare pentru ca Autostrada Tisita – Albita, care, desi are studiu de prefezabilitate din anul 1998, a fost stearsa de pe agenda Ministerului Transporturilor si a guvernelor anterioare, sa devina realitate”.

Alte probleme aduse in atentia lui Daniel Olteanu s-au referit la litigii de fond funciar ori de alta natura, piedici birocratice intalnite in revendicarea unor drepturi si reclamatii legate de modul in care functioneaza anumite institutii ale statului. „Ma bucur sa putem gasi impreuna solutii ori sa fiu de folos in situatiile in care o explicatie suplimentara si o informatie venita la timp scutesc multi nervi, timp si bani. Incurajez dialogul onest, civilizat, si, pentru ca tin foarte mult la relatia cetatean – parlamentar, voi raspunde si in continuare afirmativ la orice apel din partea cetatenilor, cu o singura conditie: ca dialogul sa plece de la premisa bunei-credinte. Cred ca, oricare ar fi natura problemei puse in discutie, o jumatate de pas in gasirea solutiei vine de la atitudinea fata de interlocutor, fie el parlamentar sau functionar al statului, iar daca exista incredere, calea spre rezolvare e cu atat mai lesne de parcurs”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.