Cele cinci canotoare din judet, pregatire in Italia

0
896

In intervalul 7 ianuarie – 15 aprilie, loturile olimpice de canotaj ale Romaniei, la care se adauga si cei mai buni canotori de la Tineret, se vor afla intr-un cantonament prelungit de pregatire in Italia. Printre cei 58 de sportivi (29 de fete si 29 de baieti) din intreaga tara, se numara si cele cinci canotoare din judetul Vaslui. Este vorba despre Beatrice Madalina Parfenie (22 de ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhus (23 de ani, din comuna Alexandru Vlahuta), Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi) si Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni). In prezent, primele trei sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, dar toate sunt componente ale loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.
Sportivii se vor pregati atat in sala, cat si pe apa, in localitatea Piediluco (provincia Terni, Umbria), pe lacul ce poarta acelasi nume. Acestia sunt coordonati de antrenorul federal Dorin Alupei, antrenorul coordonator Antonio Colamonici, dar si de ceilalti componenti ai echipelor tehnice si medicale. Pregatirea va fi intrerupta intre 17 – 24 februarie, cand sportivii vor reveni in tara, dupa care vor continua pana la jumatatea lunii aprilie. Ulterior, canotorii vor participa la cea de-a XXXII-a editie a International Regata Memorial „Paolo D’Aloja”, ce va avea loc pe Lacul Piediluco, in intervalul 13-15 aprilie.
De mentionat ca, in 2018, canotoarele Roxana-Georgiana Parascanu si Madalina-Gabriela Casu, alaturi de alte doua colege de ambarcatiune, au concurat in proba de W4- (patru rame fara carmaci) la categoria Tineret si au cucerit medalia de aur la Campionatul European de Tineret U23 din Brest (Belarus) si pe cea de argint la Campionatul Mondial de Tineret U23 din Poznan (Polonia). Tot argint au obtinut si la Campionatul European de Seniori din Glasgow.
Iuliana Buhus, care a concurat la Senioare, tot in proba de W4- (patru rame fara carmaci), a cucerit titlul de vicecampioana europeana la Campionatul European de Seniori din Glasgow (Scotia). Iar Beatrice Madalina Parfenie si Adriana Ailincai au vaslit in proba de W8+ (opt rame plus carmaci) la Campionatul European de Seniori din Glasgow (Scotia) si au cucerit titlul continental, iar la Campionatul Mondial de Seniori din Plovdiv (Bulgaria), la aceeasi proba de W8+, s-au clasat pe locul V. Toate cursele s-au desfasurat pe distanta de 2.000 de metri.
In total, in 2018, canotajul romanesc a cucerit nu mai putin de 37 de medalii (aur – 17, argint – 12, bronz – 8) la Campionatele Mondiale si Europene de Seniori, Tineret si Juniori, precum si la Cupele Mondiale si Jocurile Olimpice de Tineret. Gratie rezultatelor exceptionale din 2018, Romania s-a clasat pe primul loc in Europa la numarul de medalii obtinute.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.