Cei trei traficanti de droguri din Barlad au fost arestati preventiv

0
2559

Cei trei barladeni acuzati de procurorii DIICOT de comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc in forma continuata si introducere in tara de droguri de risc au fost arestati pentru 30 de zile. Procurorii au stabilit ca indivizii aduceau cannabis si hasis din Grecia, prin Vama Giurgiu, la descinderile de luni fiind gasite peste 3,5 kilograme de cannabis.

Procurorii Tribunalului Vaslui au dispus, pe 29 ianuarie, putin dupa ora 18.00, arestarea preventiva pentru 30 de zile a trei barladeni banuiti de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui de comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc in forma continuata si introducere in tara de droguri de risc. Asta dupa ce, cu o zi inainte, in urma unor descinderi la cinci adrese (patru pe raza Barladului si una in Targu Mures), procurorii DIICOT i-au retinut pentru 24 de ore pe cei trei indivizi. Este vorba despre Teletin George Razvan (33 ani), Ivanciu Marius Ionut (19 ani) si Petrea Alexandru (28 ani). Astfel, Teletin este acuzat de trafic de droguri de risc, in forma continuata si complicitate la introducere in tara de droguri de risc, pentru care risca intre 10-20 ani de inchisoare. Ivanciu este acuzat de trafic de droguri de risc si introducere in tara de droguri de risc, pentru care risca o pedeapsa aceeasi pedeapsa, iar Petrea este acuzat pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si risca o pedeapsa de 3-15 ani de inchisoare.

S-a retinut faptul ca, in data de 28 ianuarie 2019, inculpatul I.M.I. a fost depistat in flagrant in timp ce introducea in Romania, prin vama Giurgiu, cantitatea de 3.106,4 grame cannabis. In aceeasi zi, inculpatul P.A. a fost depistat in flagrant in trafic, pe DN 24, pe raza localitatii Crasna, judetul Vaslui, avand asupra sa, in vederea comercializarii, cantitatea de 430 grame cannabis si 177 grame rezina de cannabis precum si obiecte si instrumente folosite in consumul de droguri si comercializarea drogurilor. Totodata, s-a stabilit faptul ca, in perioada decembrie 2018 28 ianuarie 2019, inculpatul T.G.R., in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a procurat, detinut, pus in vanzare, fara drept, droguri de risc de tip cannabis si hasis, raza municipiului Vaslui, inlesnind totodata activitatea infractionala a inculpatului I.M.I., respectiv introducerea in Romania, din Republica Elena – Atena si transportul cantitatii de 3.106,4 grame cannabis in data de 28 ianuarie 2019”, precizeaza procurorii DIICOT intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestora, pe data de 28 ianuarie, s-au pus in executare cinci mandate de perchezitie domiciliara, din care patru pe raza Barladului si una pe raza municipiului Targu Mures, in urma carora au fost ridicate mai multe bunuri, respectiv droguri de risc si instrumente folosite pentru consumul si comercializarea drogurilor (grinder, cantar). In urma descinderilor, a fost depistata si retrasa de pe piata drogurilor cantitatea totala de 3.540 grame cannabis si 177 grame rezina de cannabis si a fost ridicata suma de 1.357 lei.

Trebuie mentionat ca actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Vaslui si Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Iasi, cu sprijinul SCCO Giurgiu, BCCO Targu Mures, Serviciul Rutier Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, Brigazii Mobile de Jandarmi Targu Mures si a Serviciului de Actiuni Speciale Vaslui. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.