Cateva intrebari clare pe marginea unei deszapeziri neclare

0
434

Ca majoritatea cetatenilor municipiului resedinta de judet, si Tudor Polak, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui, a asteptat cu interes sedinta de joi a Consiliului Local, in care trebuiau discutate doua dintre problemele grave din ultima perioada: gunoiul neridicat si deszapezirile (prima decurgand din cea de-a doua). Surpriza insa: desi sedinta a durat mai bine de doua ore, alesii au alocat subiectului “deszapeziri” doar un minut si 40 de secunde! “Acesta este interesul aratat de catre autoritati subiectului in cauza”, conchide liberalul, care ii adreseaza primarului Vasile Paval cateva intrebari “de sezon”.

Am asteptat cu foarte mare interes sedinta de Consiliu Local a municipiului Vaslui din data de 17 ianuarie, deoarece existau doua probleme majore care au stat pe buzele tuturor vasluienilor in ultima saptamana: 1) gunoiul, pentru ca in ultima saptamana au existat dificultati majore in preluarea acestuia, iar colac peste pupaza, in sedinta de joi a fost aprobata majorarea tarifelor pentru activitatile de salubrizare (voi reveni ulterior asupra acestui subiect) si 2) deszapezirea care s-a efectuat pe raza municipiului Vaslui in ultima saptamana”, scrie liderul PNL Vaslui pe pagina sa de socializare.

Putin, foarte putin, pentru atata zapada!”


Tudor Polak a postat si inregistrarea sedintei de joi a CL Vaslui. postarea
“Veti vedea ca aceasta filmare are 2 ore, 7 minute si 44 de secunde (2:07:44). Din cele 2 ore, 7 minute si 44 de secunde, un minut si patruzeci de secunde (0:01:40) s-a discutat efectiv pe subiectul deszapezirii. Acesta este interesul aratat de catre autoritati subiectului in cauza!”, conchide presedintele PNL Vaslui, care continua: “(…) nu a spus nimeni ca nu se munceste, ca exista rea intentie, dar din pacate nici macar astazi (vineri, 18 ianuarie, n.r.) municipiul Vaslui nu a scapat cu totul de problema zapezii. Inteleg ca domnul primar a fost plecat in cantonament cu echipa de handbal, la Cheile Gradistei, dar s-a intors. Cred ca toti vasluienii asteapta raspunsuri la cateva intrebari si le voi enumera:
Este multumit domnul primar Vasile Paval de modul in care s-a desfasurat deszapezirea in municipiul Vaslui, in perioada 11-18.01.2019?
Care este timpul mediu de fluidizare a traficului in municipiul Vaslui in eventualitatea unor precipitatii insemnate, cum au fost cele de saptamana trecuta?
Sunt probleme cu serviciul de deszapezire?
SC Goscom Vaslui SA dispune de utilajele necesare pentru a efectua eficient acest serviciu?
Se impune externalizarea serviciului de deszapezire?
Care este termenul in care toata zapada din municipiul Vaslui va fi indepartata (jumatate din oras este in continuare sub zapada)?
In incheiere trebuie sa va spun ca sunt necesare raspunsuri la aceste intrebari din partea autoritatilor – aici ma refer in principal la domnul primar Vasile Paval, deoarece, daca nu vom primi raspunsuri, inseamna ca se incearca ascunderea sub pres a unei probleme care ne da mari batai de cap de cativa ani deja. Nu putem sa ne mai complacem intr-o stare de fapt, pentru ca, in eventualitatea unor precipitatii abundente si de lunga durata, ne putem trezi blocati in case, iar singurul raspuns pe care il vom primi va fi: S-a rezolvat, nu se poate!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.