Campanie PNL Vaslui: Gazul romanesc, in casele romanilor

0
651

La sfarsitul anului 2018, parlamentarii Partidului National Liberal au reusit in Parlamentul Romanei sa modifice doua legi esentiale pentru dezvoltarea retelelor de gaze naturale. Este vorba despre Legea energiei electrice si a gazelor naturale, prin care se reda competenta autoritatilor locale de a infiinta distributii de gaze, si Legea offshore, prin care au fost asigurati banii necesari, pentru finantarea acestor investitii, din taxele incasate de statul roman din exploatarea zacamintelor din Marea Neagra.

Prin aceste modificari, PNL isi ia angajamentul ca, in patru ani de guvernare, va dubla numarul localitatilor racordate la reteaua de gaze naturale. In prezent, in Romania, doar 35% dintre gospodarii sunt racordate la reteaua de gaze, desi tara noastra are cele mai mari resurse de gaze naturale din Uniunea Europeana.

Din 2012, de cand PSD a preluat guvernarea, nu s-a mai infiintat nicio distributie de gaze noua. 65% din populatia Romaniei se chinuie in prezent cu lemne de foc, iar pretul acestora a crescut de patru ori in ultimii ani. De exemplu, unei persoane care trebuie sa incalzeasca doua camere ii sunt necesare lemne de foc care costa in medie 4.500-5.000 lei/an.

Organizatia PNL Vaslui va desfasura in perioada urmatoare o ampla campanie de informare a cetatenilor, privind aceste modificari, campanie care sa aiba ca rezultat final, un angajament al PNL pentru implementarea acestor masuri in viitorul apropiat, daca va ajunge sa guverneze.

Ne propunem sa dezvoltam semnificativ reteaua de gaze naturale din judetul Vaslui, astfel incat majoritatea cetatenilor care locuiesc aici sa beneficieze de aceasta utilitate de interes public”, se arata intr-un comunicat de presa al PNL Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.