Blestemul puilor?! Incendiu de proportii la Vanbet

0
1764

La inceput de an, un nou necaz s-a abatut firmei Vanbet, a omului de afaceri Fanel Bogos: o hala cu o suprafata de o mie de metri patrati a fost distrusa de un puternic incendiu, pentru stingerea caruia a fost nevoie de 9 autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Podul Inalt Vaslui.

Miercuri dimineata, cinci autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autoscara si trei autospeciale de prima interventie si comanda, impreuna cu 28 de subofiteri si 4 ofiteri ai ISU Podul Inalt Vaslui au fost mobilizati la stingerea unui incendiu care se manifesta la acoperisul unei hale a abatorului de pasari de la Salcioara, comuna Banca. La sosirea pompierilor, focul se manifesta cu violenta pe o suprafata de 1.000 mp, la o hala destinata sacrificarii pasarilor si depozitarii produselor finite in vederea comercializarii. Lupta cu flacarile a durat mai multe ore, in jurul pranzului, pompierii fiind inca ocupati cu lichidarea tututor focarelor care mai fumegau, pentru ca focul sa nu se reaprinda din cauza curentilor de aer din hala. Din fericire, nu au fost inregistrate victime omenesti, insa paguba este una uriasa, pe langa echipamentele din hala destinata sacrificarii pasarilor, acolo mai fiind si camerele frigorifice in care erau depozitate in jur de 200 de tone de produse finite. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au anuntat ca au deschis un dosar penal in acest caz, pentru distrugere din culpa, urmand ca, impreuna cu inspecvtorii ISU, sa efectueze cercetari pentru a stabili cauza producerii evenimentului.

Trebuie spus ca in 2017, acelasi abator din Salcioara a mai fost locul unui incident asemanator, atunci insa fiind afectat acoperisul cladirii administrative, pagubele fiind considerabil mai reduse ca acum. Ulterior, patronul Vanbet s-a confruntat cu mai multe jafuri produse la societatea sa, drumul fiind deschis de un sofer proaspat angajat, in ciuda faptului ca avea antecedente penale tot pentru furt si care a furat din casieria unitatii o suma importanta pe care apoi a pierdut-o la pacanele. Ulterior, au urmat si alte jafuri, inclusiv a seifului unitatii in care se aflau circa 1,1 milioane lei, furt in cazul caruia nu au fost inca descoperiti autorii. Ghinioanele afaceristului Fanel Bogos nu s-au oprit aici. Tot anul trecut, el a fost condamnat in prima instanta de Tribunalul Bacau la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita, dupa ce, in 2016, ar fi platit-o cu 3.000 lei, pe sefa DSVSA Bacau pentru a modifica rezultatul analizelor asupra unor oua produse de o firma concurenta! Dosarul se afla inca in judecata, la Curtea de Apel Bacau.

Chiar si in aceste conditii, afacerile lui Fanel Bogos au inflorit, Vanbet ajungand unul dintre cei mai mari producatori si procesatori de carne de pasare din zona Moldovei. Ramane de vazut cum va suporta insa noua paguba!

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.