Bichinet: Pentru un partid mic, 2019 va fi un an mare

2
1612

Aceasta este convingerea deputatului Corneliu Bichinet, presedintele PMP Vaslui, care a schitat principalele linii de actiune ale formatiunii in 2019 – intarirea organizatiilor existente, infiintarea de noi organizatii, pentru a acoperi suta la suta judetul, si pregatirea alegerilor europarlamentare si prezidentiale.

Pentru deputatul Corneliu Bichinet, presedintele Filialei Judetene PMP Vaslui, sfarsitul de an 2018 si inceputul lui 2019 nu a inseamnat nici sfarsitul unei etape, nici inceputul uneia noi, parlamentarul preferand sa o caracterizeze prin continuitate. Cred ca termenul care defineste cel mai bine aceasta perioada este continuitate. Bineinteles, am facut un scurt bilant al anului care s-a incheiat si ne facem planuri pentru cel care a inceput, dar pentru un partid inca tanar cum este PMP, ale carui structuri si organizatii inca nu sunt atat de solide pe cat mi-as si ne-am dori, continuarea activitatilor pe care le-am demarat inca de la preluarea filialei, in septembrie 2016, nu tine cont de data din calendar. Altfel spus, facem acum, in ianuarie 2019, ce-am facut si in martie 2017, spre exemplu, sau in iulie 2018: intarim organizatiile locale existente, infiintam altele noi, atragem oameni de valoare in PMP, spune Corneliu Bichinet.

Liderul PMP Vaslui este convins ca eforturile in aceasta directie vor avea rezultatele scontate si ca, pentru un partid mic, asa cum este considerat PMP, 2019 va fi un an mare.

2018 – un an pierdut!

Nu putea lipsi retrospectiva anului 2018, un an pe care Corneliu Bichinet l-a caracterizat, sub aspect politic, drept unul zbuciumat, incoerent, cu extreme – uneori devastatoare -, un an pierdut. Acelasi lucru cred ca s-a manifestat si pe plan economic. Toti au fost amenintati cu mariri de salarii si pensii, insa, chiar daca acestea s-au produs si inca se produc, nivelul de trai al romanilor nu a crecut… Bugetarii au avut cateva momente bune sub aspect financiar, necesare, insa in zona economiei reale nu s-au inregistrat progresele scontate. Si opozitia, si puterea se ocupa mai mult de Justitie. De fapt, toata lumea se ocupa de Justitie in Romania, iar economia este in plan secund, spune Corneliu Bichinet.

2019 – un an al surprizelor si confirmarilor

Cat despre noul an, acesta trebuie privit aproape exclusiv prin prisma celor doua randuri de alegeri, europarlamentarele din mai si prezidentialele din toamna-iarna. 2019 gaseste PMP Vaslui intr-un proces firesc de rotunjire. Prin intermediul colegilor nostri din Consiliul Executiv Judetean, sunt cooptati in partid tineri si maturi, femei si barbati, pentru a lucra si activa in acest partid inca tanar. Ii invit, pe aceasta cale, pe toti cei care imbratiseaza valorile de dreapta si cred in destinul Romaniei sa ne contacteze la sediile noastre din Vaslui, Barlad, Husi, Negresti si Murgeni. Noi nu facem nazuri si nici nu ne situam in zona elitista! Colaboram si ii primim pe toti cei care nu sunt certati cu legea si doresc sa faca ceva concret pentru comunitatile lor si pentru judet. Persoana de contact care este permanent pe receptie, fara insa a fi singura, este domnul Margel Gangu, secretarul general al Filialei Judetene PMP Vaslui si seful biroului meu parlamentar, un foarte bun organizator, a mai spus Corneliu Bichinet.

Un vasluian pe lista pentru europarlamentare!

Mai mult ca sigur, lista PMP va incepe cu fostul presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, urmat de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, de presedintele partidului, Eugen Tomac, de colegul nostru de la Vaslui Romulus Doru Buhaescu etc. Alte alegeri care stau la orizont si starnesc patimi de nedescris sunt cele prezidentiale. Se vor infrunta sase sau sapte oameni – zdraveni la cap, sper -, din diferite partide, iar electoratul il va alege, cred, pe cel mai uman, realist si patriot dintre ei. Nu este adevarat ca rolul Presedintelui statului este unul decorativ; este foarte, foarte important ca acesta sa poata colabora cu orice guvern si sa genereze un climat de munca, armonie, seriozitate. Este la fel de important ca viitorul presedinte sa nu fie nici siropos, dar nici vanitos. Ajunge cu vrajba, ajunge cu impostura si dihonia!, a conchis presedintele PMP Vaslui, deputatul Corneliu Bichinet.

Romeo Cretu

2 COMENTARII

  1. Domnul Costel Fotea presedinte PSD pe judetul Galati si presedinte al Consiliului Judetean Galati in doi ani (din 2016) a modernizat asfaltat foarte multe drumuri judetene si sunt in derulare si executie a lucrarilor cam toate drumurile judetene din judetul Galati . Luati exemplu tanarului domn Costel Fotea !

  2. Cand ati fost la conducere la Consiliul Judetean Vaslui de ce nu ati asfaltat drumurile judetene 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni si scurteaza distanta spre Barlad , sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor (cei din judetul Galati au asfaltat) . Parerea mea este ca trebuie schimbata conducerea veche a partidelor din judetul Vaslui (luati exemplu bun tanarul presedinte PSD pe judetul Galati si presedinte al Consiliului Judetean Galati domnul Costel Fotea) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.