Beneficiarii Legii 416 presteaza si in 2019

0
698

Si in acest an, beneficiarii venitului minim garantat din Barlad vor avea la dipozitie o gama larga de domenii in care sa presteze munca in folosul comunitatii. In sezonul rece, principalele activitati sunt indepartarea zapezii de pe strazi, alei, trotuare si spargerea ghetii.

In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local Barlad de luni, 21 ianuarie, urmeaza sa fie dezbatut si, cel mai probabil, aprobat „Planul de lucrari de interes local aferent anului 2019, pentru persoanele care presteaza lucrari conform Legii nr. 416/2001 – privind venitul minim garantat”. Potrivit anexei atasate la proiectul de hotarare, cei circa 140 de beneficiari luati in evidenta lunar la Serviciul Sere – Spatii Verzi vor avea la dispozitie multe domenii din care sa aleaga ce munca vor presta. Spre exemplu, pentru asigurarea unui climat sanatos de odihna si recreere pentru barladeni, acestia vor trebui sa efectueze lucrari de intretinere a parcurilor si gradinilor publice. Concret, vor matura alei, vopsi mobilierul urban, varui borduri, planta arbusti si flori, prasi, plivi, uda cu furtunul spatiile verzi, grebla zonele verzi, pregati terenul pentru plantat etc.

Pentru a extinde, reamenaja si intretine suprafata spatiilor verzi, beneficiarii Legii 416/2001 vor amenaja aleile din parcuri, fixa in beton bancile din parc, cosurile de gunoi si stalpii de protectie de pe alei si trotuare, planta arbori, arbusti si flori, degaja terenul de resturile vegetale, grebla, indeparta zapada de pe conifere, pregati terenul in vederea gazonatului (sapat, maruntit, nivelat teren), incorpora semintele de gazon si tasa semanatura, etc. Pentru a mentine un aspect estetic al orasului, asistatii social vor curata afisele publicitare de pe stalpii stradali, spala cosurile de gunoi stradale, fantanile arteziene si toaletele ecologice, varui borduri, vopsi mobilierul stradal, sapa si vopsi stalpii de protectie trotuar, etc.

Tot in sarcina asistatilor sociali cad si urmatoarele lucrari efectuate in sezonul rece: indepartarea zapezii de pe trotuare, alei parcuri, locuri de joaca, piete, cimitire; indepartarea zapezii de pe mobilierul urban din parcuri (banci, cosuri gunoi si mese de sah); degajat de zapada rigola de scurgere a apelor pluviale; spart gheata; indepartat zapada de pe conifere. Sub supravegherea responsabililor din cadrul Primariei, acestia vor presta munca si in locurile de joaca pentru copii, in piete, cimitire, obor, talcioc, dar si in zona lacului Prodana. Printre activitatile incluse in planul de lucrari de interes local se numara si intretinerea bazelor sportive si a terenurilor de sport din oras, dar si participarea la curatenia interioara si exterioara a imobilelor ce apartin Consiliului Local (sediul Primariei, Biblioteca Municipala, Starea Civila, Evidenta Persoanelor, sediul Politiei Locale etc.).

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.