Barladeanca Larisa Talpis, in top 10 al celor mai bune atlete din lume pe distanta de 800 metri

0
2192

Gratie prestatiei de la cea mai recenta competitie de atletism la care a luat parte, barladeanca Larisa Talpis, legitimata la CSS Barlad si antrenata de profesorul Lucian Bolgar, a fost inclusa pe locul VI in topul celor mai bune atlete la nivel mondial la categoria de varsta U18, in proba de 800 metri. Lista contine 26 de nume din intreaga lume si a fost intocmita de International Association of Athletics Federations (IAAF).

Performanta impresionanta reusita de una dintre sportivele barladence legitimate la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad – sectia de Atletism. Desi practica atletismul de mai putin de un an, Larisa Talpis, in varsta de 15 ani si inclusa in categoria Junioara 2, se numara deja printre cele mai bune alergatoare din lume la categoria sa de varsta, in proba de 800 de metri. Dovada sta faptul ca, in clasamentul intocmit de IAAF, in acest an, pentru rezultatele obtinute la feminin, la competitiile in sala, la categoria U18 – proba 800 metri, Larisa „troneaza” pe un onorant loc IV dintr-un total de 26 de atlete ale lumii. Plasarea in topul celor mai rapide alergatoare de pe mapamond vine ca urmare a prestatiei reusite in week-end, in cadrul Cupei „Romanian Masters Athletics”, desfasurate intre 19-20 ianuarie, in Sala de atletism „Lia Manoliu” din Bucuresti. Atunci, barladeanca a facut o cursa „de milioane”, alergand pe distanta de 800 de metri in doar 2 minute, 12 secunde si 59 de miimi de secunda (2:12.59) si clasandu-se pe locul II la Senioare si pe locul I la Tineret, Junioare 1 si Junioare 2.

Astfel, pe locul I in topul mondial se afla o americanca (timp 2:08.15), pe locul II – o belgianca (timp 2:11.61), pe locul III – o daneza (timp 2:11.90), pe locul IV – o americanca (timp 2:12.27), iar pe locul V – o americanca (timp 2:12.43). Urmeaza barladeanca Larisa Talpis, dupa care locul VII si locul VIII sunt ocupate de doua britanice (timp 2:12.65, respectiv 2:13.18), locul IX de o atleta din Luxemburg (timp 2:13.26), iar locul X de o alta romanca (timp 2:13.87). Clasamentul continua pe locurile XI – XXVI cu cate o atleta din Cehia, Ungaria, Marea Britanie, SUA, Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Marea Britanie, Italia, SUA, Slovenia, Austria, Marea Britanie, Marea Britanie, SUA si Finlanda.

Asa cum rezulta din acest clasament intocmit de International Association of Athletics Federations, Larisa Talpis se afla pe locul sase la nivel mondial si pe locul trei la nivel european. Suntem onorati ca ne aflam in acest top, speram sa ne mentinem acolo si ne dorim sa mai crestem in performanta. E un inceput si urmeaza sa vedem ce va fi in continuare. Dar eu consider ca rezultatul este remarcabil. I-am aratat clasamentul si Larisei, care a ramas socata si a facut ochii mari cand s-a vazut pe lista celor mai bune atlete din lume la categoria ei. A inceput sa practice atletismul prin aprilie – mai 2018, asa ca nu are nici macar un an de cand se antreneaza si concureaza. Daca va continua la fel, cred ca avem toate sansele sa mai urcam in top. Obiectivul nostru este sa scoatem un timp de 2:09, dar ramane sa vedem daca vom reusi. Inceputul este bun, promite foarte mult, dar ramane sa vedem ce se va intampla in continuare. Cert este ca includerea Larisei in acest top mondial este o onoare si o cinste pentru noi, ca institutie (CSS Barlad, n.r.), si ne dorim rezultate si mai bune”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar, antrenorul atletei.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.