Barladeanca Daniela Trica, in topul national al celor mai bune gimnaste in 2018

0
2193

In urma rezultatelor obtinute la competitiile de profil din 2018, gimnasta Daniela Trica, legitimata la CSS Barlad, dar inclusa in lotul national de senioare care se pregateste la Deva, a terminat anul pe locul VI in topul celor mai bune zece gimnaste din tara alcatuit de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica. Iar la nivelul judetului Vaslui, s-a clasat pe locul III.

La finele anului 2018, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica a intocmit clasamentul celor mai buni gimnasti romani din anul care tocmai s-a incheiat, la cele trei ramuri din structura: gimnastica artistica feminina, gimnastica artistica masculina si gimnastica aerobica. Iar cele mai importante repere competitionale ale anului 2018 in functie de care s-a alcatuit clasamentul au fost Campionatele Europene si Mondiale de Gimnastica Artistica, gazduite de Glasgow (Scotia), respectiv Doha (Qatar), si Campionatele Mondiale de Gimnastica Aerobica de la Guimarães (Portugalia). La acestea, se adauga Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires (Argentina), dar si Campionatele Nationale de Gimnastica Artistica de la Ploiesti (judetul Prahova) si Gimnastica Aerobica de la Izvorani (judetul Ilfov).

Nu se putea ca judetul Vaslui sa nu fie reprezentat in top 10 al gimnastelor, mai ales ca Barladul, prin sectia de gimnastica a Clubului Sportiv Scolar (CSS), a devenit o adevarata pepiniera de talente ce, de-a lungul anilor, au fost selectionate la loturile nationale de junioare, iar ulterior de senioare. Asa se face ca, pe locul sase din zece, se afla barladeanca Daniela Trica (14 ani), ce practica gimnastica artistica inca de la varsta de 4 ani si care, in cei zece ani de competitii, a obtinut numeroase titluri nationale la individual, cu echipa si pe aparate si alte zeci de medalii de argint si bronz.

Numai in 2018, gimnasta s-a clasat pe locul IV cu echipa de junioare a Romaniei la Campionatele Europene de Gimnastica Artistica de la Glasgow, din 2-5 august, iar la Campionatul National de Gimnastica Artistica, Individual Open si al Reprezentativelor de Club, de la Ploiesti, din 10-14 octombrie, s-a clasat tot pe locul IV, insa la individual compus, unde s-a tinut cont de rezultatele la toate cele patru aparate. Gratie punctajelor obtinute, Trica s-a calificat in finalele de la sarituri, barna, paralele si sol. La barna, sportiva a obtinut cel mai bun punctaj din concurs, cucerind medalia de aur si titlul de campioana nationala, la sarituri a iesit pe locul IV, la sol – pe locul VI, iar la paralele – pe locul VII.

Sportiva, care in prezent face parte din categoria Junioare I, nivel 6 (14-15 ani), si-a inceput cariera la CSS Barlad, sub indrumarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, dar de aproape doi ani si jumatate, face parte din lotul olimpic de gimnastica artistica feminina al Romaniei, ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara). Desi nu se mai pregateste la Barlad, continua sa fie legitimata la CSS Barlad si sa reprezinte orasul natal in competitiile sportive.

La nivel judetean, la premierea de final de an organizata de Directia Judeteana de Tineret si Sport Vaslui, pentru prima data in ultimii zece ani, gimnastele din Barlad „au prins” podiumul. Concret, Daniela Trica s-a aflat la egalitate, pe locul III, cu gimnasta Amalia Puflea (11 ani, junioara II, nivel 3). Pe langa rezultatele bune obtinute la diverse competitii la care a participat in 2018, aceasta din urma a cucerit si argintul la barna in cadrul Campionatului National Individual al Junioarelor III, II si I de la Deva, din 15-17 noiembrie.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.