Liceul Teoretic Mihai Eminescu Barlad, in haine de sarbatoare

0
1116

Vineri, 7 decembrie 2018, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu Barlad a fost mare sarbatoare. Manifestarile dedicate Zilei Scolii au fost prilej de bucurie, de evocari, de revedere cu oameni dragi care iubesc scoala si care revin cu placere acasa.

Programul dedicat implinirii a 60 de ani de existenta a fost unul special si s-a derulat pe parcursul a doua zile, pe 6 si 7 decembrie. Din program nu au lipsit concursurile, dezbaterile, lansarile de carte, expozitiile de fotografie, pictura si obiecte populare, spectacole cu dansuri, recitaluri de poezie si muzica.

Ne-au fost alaturi fosti profesori, dar si absolventi cu o cariera de succes, acestia dialogand cu elevii nostri despre viata de dincolo de examenul de bacalaureat.

Ne-au onorat cu prezenta personalitati marcante ale vietii culturale romanesti: scriitorul Lucian Vasiliu, directorul Editurii Junimea, fost elev al scolii, graficianul Dragos Patrascu, profesor la Universitatea de Arte George Enescu din Iasi, sau indragitul actor Adrian Paduraru.

Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Cahul, unul dintre partenerii nostri educationali din Republica Moldova, a dat curs invitatiei noastre de a participa la eveniment, fiind reprezentat de conducerea institutiei de invatamant.

Cu aceasta ocazie, a fost inaugurat bustul lui Constantin Parfene, fost director al liceului si profesor universitar al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Al. I. Cuza Iasi.

Activitatile au beneficiat de sprijinul moral si material al autoritatilor locale, al unor agenti economici din Barlad, dar si al unor oameni care cred in valorile educatiei.

Au fost:

– 60 de ani de idei, proiecte, evenimente, activitati reusite

– 60 de ani de momente intense, de experiente formative, de interactiuni utile

– 60 de ani in cateva clipe, secvente ale timpului nostru scolar si solar, ale vietilor noastre petrecute IMPREUNA.

Prof. Veronica Mihaela Huiban,

directorul adjunct al Liceului Teoretic Mihai Eminescu Barlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.