Instanta i-a inapoiat Alinei Savin rochia pe care o purta cand si-a ucis nou-nascutul!

0
765

Succes al mamei ucigase din Todiresti: judecatorii Curtii de Apel Iasi i-au admis apelul formulat impotriva sentintei Triunalului Vaslui si au decis sa-i se returneze… rochia cu care era imbracata in momentul in care si-a omorat nou-nascutul. Restul sentintei, inclusiv condamnarea la 15 ani si 8 luni de inchisoare, a ramas neschimbata.

Imediat ce si-a aflat sentinta decisa de judecatorii vasluieni, respectiv 15 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru faptul ca, la inceputul lunii mai, si-a ucis cu cruzime nou-nascutul, Alina Elena Savin a contestat-o la instanta superioara, Curtea de Apel Iasi. Sperantele mamei ucigase din Todiresti au fost desarte, pentru ca judecatorii ieseni nu i-au redus nici macar cu o zi perioada pe care urmeaza sa o petreaca in inchisoare. Tot ce a castigat mama denaturata a fost sa i se returneze rochia, confiscata, despre care anchetatorii care credeau ca este cea cu care femeia era imbracata cand a comis oribila crima. In plus, din cine stie ce motiv, magistratii ieseni au decis inlaturarea dispozitiilor sentintei initiale, cea data de Tribunalul Vaslui, privind interzicerea dreptului de a detine, purta si folosi orice categorie de arme, din continutul pedepselor complementare si accesorii aplicate inculpatei Savin Alina Elena.

Individa, o femeie in varsta de 33 de ani din Cotic, comuna Todiresti, mama a cinci copii, si-a ucis cu sange rece cel de-al saselea nou-nascut, pe care nu si-l dorea, dupa care a aruncat trupul neinsufletit in WC-ul din fundul curtii. Initial, cand a aflat ca este insarcinata, femeia a cerut sotului sau bani pentru a face intrerupere de sarcina. A pretins ca a facut operatia, pentru ca apoi sa ascunda sarcina de ochii lumii, imbracand haine largi. A nascut singura, acasa, dupa care a incercat sa scape de copilul nedorit strangandu-l de gat. Pentru ca nu a reusit, i-a aplicat mai multe lovituri de cutit, dupa care a invelit trupul neinsufletit intr-o patura si l-a ascuns in dulap. Cadavrul a zacut acolo mai multe zile, pana cand femeia a ramas singura acasa si a putut sa-l arunce in haznaua din fundul curtii. Ulterior, mama criminala a incercat sa ascunda complet oribila crima, convingandu-si sotul ca, inainte ca acesta sa plece la munca in strainatate, sa construiasca un alt WC si sa astupe vechea hazna. Planul de a scapa de copilul nedorit i-ar fi reusit daca nu ar fi fost o cumnata, careia i-a parut suspect felul in care femeia a slabit intr-un timp foarte scurt. Cumnata a impartasit banuielile sale politistilor, care au declansat o ancheta. Luata la intrebari, mama criminala si-a recunoscut faptele, fiind apoi arestata preventiv sub acuzatiile de omor si profanare de cadavre sau morminte. Pedeapsa primita a fost una exemplara, in plus de cei 15 ani si 8 luni de sedere dupa gratii, judecatorii au decis decaderea criminalei din drepturile parintesti si de a fi numita tutore ori curator al unui minor, pe perioada condamnarii si inca cinci ani dupa aceea.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.