Gropa de gunoi de la Rosiesti continua sa inghita bani!

1
1231

La nici jumatate de an de la finalizarea oficiala a proiectului si darea in functiune a gropii ecologice de gunoi de la Rosiesti, deja este nevoie de reparatii, care vor inghiti noi bani. Numai realizarea de hidroizolatii la cladirea adminsitrativa va costa 50.000 lei din bugetul judetului.

Realizare anuntata cu mare mandrie de conducerea judetului, proiectul Sistem integrat de management al deseurilor, judetul Vaslui, care include si groapa decologica de deseuri de la Rosiesti, a avut nevoie de sase ani si investitii de aproape 50 de milioane de euro pentru ca, in sfarsit, in acest an, sa inceapa sa functioneze, cel putin in parte. Groapa de la Rosiesti in sine a fost gata in 2015, insa restul procedurilor, in special desemnarea prin licitatie publica a operatorului si tehnologizarea au mai durat pana in aceasta vara, cand a fost, in sfarsit, data in functiune. Chiar si asa, nu functioneaza la intreaga capacitate, iar gunoiul colectat din judet care ajunge acolo nu acopera cantitatea propusa, astfel ca la Rosiesti sunt gazduite si deseurile de la vecini, Galati ori Vrancea. Mai mult, abia dupa ce s-a dat drumul la treaba, s-a vazut ca proiectul initial mai avea ceva hibe, astfel ca a fost nevoie de achizitionarea unor noi utilaje pentru eficientizarea activitatii operatorului, Romprest Energy Bucuresti.
Mai nou, reprezentantii acestuia au solicitat sa se repare cladirea administrativa care, stand atat timp nefolosita, s-a degradat, aparand infiltratii. In aceste conditii, Consiliul Judetean Vaslui se vede nevoit sa scoata din propriul buzunar suma de 50.000 lei plus TVA-ul aferent pentru a indrepta situatia si a face cladirea respectiva functionala. Cu acesti bani se doreste realizarea a circa 500 de metri patrati de hidroizolatii, dar si tencuirea si varuirea peretilor birourilor, interior si exterior, pe o suprafata estimata de 100 mp. Licitatia pentru desemnarea executantului este in curs, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 8 ianuarie 2019. Nu este stipulat nicaieri termenul de finalizare a lucrarilor, lucru poate normal, dat fiind ca conditiile de iarna ar putea ingreuna executia, cel putin la exterior, cu atat mai mult cu cat una din conditiile impuse este asigurarea unui termen de garantie a lucrarilor de 5 ani de la data semnarii procesului verbal de receptie. Ori, se stie, iarna nu-i ca vara, mai ales in constructii!

Marian Mocanu

1 COMENTARIU

  1. Consiliul Judetean Vaslui (PSD) ar trebui sa scoata bani si pentru asfaltarea drumului judetean 242 B (comuna Malusteni) si 242 C – 242 G (comuna Vinderei) ca sunt drumuri de piatra ca pe timpul Dacilor (cei din judetul Galati au asfaltat) ca vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza si distanta spre Barlad si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au tot votat cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … . Bine ar fi sa se schimbe garda veche din toate partidele ! Va rugam domnilor de la Consiliul Judetean Vaslui sa asfaltati aceste drumuri judetene ca sunteti in slujba tuturor cetatenilor din judet platiti foarte bine din bani nostri publici !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.