Doi rugbisti barladeni, in top 10 marcatori ai SuperLigii

Doi jucatori de rugby din Barlad, dar care activeaza la CSM Stiinta Baia Mare, respectiv CSA Steaua Bucuresti, se afla in topul celor mai buni zece marcatori din SuperLiga la finele meciurilor din turul sezonului competitional 2018-2019.

In fiecare an, la nivelul Federatiei Romane de Rugby se alcatuieste topul celor mai buni marcatori din SuperLiga si Divizia Nationala de Seniori. Daca, in sezonul competitional 2017-2018, nu am avut marcatori barladeni in topul dedicat celor mai prolifici jucatori din SuperLiga, primul esalon valoric, nu la fel stau lucrurile si in sezonul competitional 2018-2019. In acest an, nu mai putin de doi sportivi din Barlad, dar legitimati la CSM Stiinta Baia Mare si CSA Steaua Bucuresti, se afla in top zece al celor mai buni zece jucatori dupa meciurile din tur. Unul ocupa locul sapte, iar celalalt se afla pe locul noua.

Primul este Alexandru Bucur (24 ani, 183 cm, 92 kg), care joaca pe post de fundas in echipa zimbrilor (Baia Mare) si care, in cele cinci partide in care a intrat pe teren (atat in meciurile din turul campionatului, cat si in cele ale Cupei Regelui si Cupei Romaniei), a marcat 30 de puncte din 15 transformari. Astfel, asa cum arata statistica personala a sportivului inaintea debutului returului (martie 2019), a inscris zece puncte in meciul cu ACS Tomitanii Constanta (8 septembrie), sase puncte in meciul cu SCM Gloria Buzau (22 septembrie), doua puncte in meciul cu CSA Steaua Bucuresti (29 septembrie) si 12 puncte in meciul cu CS Universitatea Cluj (13 octombrie).

Celalalt barladean din top zece marcatori este Robert Neagu (27 ani, 188 cm, 85 kg), care este legitimat la CSA Steaua Bucuresti, tot pe post de fundas. In cele trei partide in care a evoluat, a marcat 20 de puncte din patru eseuri. Astfel, acesta a inscris zece puncte in meciul cu CS Universitatea Cluj (8 septembrie), cinci puncte in meciul cu ACS Tomitanii Constanta (15 septembrie) si cinci puncte in meciul cu SCM Gloria Buzau (6 octombrie).

Top zece marcatori ai SuperLigii este completat de urmatorii jucatori: Florin Vlaicu (CSM Bucuresti – 68 puncte) – locul unu, Ionel Melinte (CSA Steaua Bucuresti – 67 puncte) – locul doi, Luke Alex Giovanni Samoa (Timisoara Saracens – 52 puncte) – locul trei, Hendrik Mulder (CS Dinamo Bucuresti – 49 puncte) – locul patru, Taliauli Sikuea (CSM Stiinta Baia Mare – 35 puncte) – locul cinci, Ratu Taniela Rawaqua Maravunawasawasa (CSM Stiinta Baia Mare – 33 puncte) – locul sase, Mihai Golubenco (SCM Gloria Buzau – 25 puncte) – locul opt, Catalin Fercu (Timisoara Saracens – 20 puncte) – locul zece.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.