2018, un an exceptional pentru SC Gaz Est SA Vaslui

0
1132

Estimarile conducerii SC Gaz Est SA Vaslui cu privire la activitatea societatii in acest an au fost depasite la toate capitolele, fapt care l-au determinat pe ing. Adrian Tighici, directorul general al operatorului vasluian de gaz, sa afirme ca 2018 a fost un an de exceptie pentru societate. Situarea pe primele locuri in topurile de profil, din punctul de vedere al performantei economice, si planul ambitios de investitii derulat in acest an sunt o garantie, crede Adrian Tighici, ca societatea va continua sa se dezvolte si isi va consolida pozitia de jucator de prima mana pe piata de profil din Romania.

A fost un an dificil, cu multe provocari, cu activitati solicitante, in special din cauza modificarilor legislative, dar si planurilor si tintelor ambitioase pe care ni le-am propus. Daca 2017 a fost un an foarte bun, cu recunoasterea activitatii societatii noastre pe plan national, dovada stand premiile castigate si clasarile in topuri, anul 2018 a fost, o spun cu toata sinceritatea, un an de exceptie. Asta pentru ca am muncit foarte mult, cu multa determinare, impreuna cu colectivul nostru de profesionisti. Am reusit sa ducem la bun sfarsit mai multe obiective, care au necesitat multa munca, dar si un efort financiar deosebit, chiar daca ne-am confruntat cu greutati si provocari. Consider insa ca in acest an ne-am confirmat si chiar depasit statutul de jucator important pe piata furnizarii si distributiei de gaze naturale, dovada stand si numarul mare de noi clienti importanti castigati in intreaga tara, de la institutii publice la aeroporturi, mari consumatori de gaze naturale, dar si multi clienti casnici care s-au racordat la reteaua noastra, a declarat ing. Adrian Tighici directorul general al SC Gaz Est SA Vaslui.

Pentru societatea vasluiana, la fel ca si pentru alti furnizori de gaze naturale, anul 2018 a fost unul atipic, estimarile cantitatilor de gaze livrate in acest sezon rece fiind deja depasite cu 10 – 13%. Conform directorului societatii, acest lucru s-ar datora, pe de o parte, atat cresterii puterii de cumparare a abonatilor, crestere datorata majorarilor salariale din acest an, cat mai ales avalansei de noi consumatori casnici racordati in acest an. In 2018, am racordat peste o mie de noi utilizatori casnici doar in judetul Vaslui, pe fondul investitiei facute, de marire, cu inca 26 de kilometri, a retelei de gaze naturale. Acest lucru ne va permite dealtfel sa racordam alti trei mii de utilizatori in viitor. In buna parte, multi dintre noii abonati locuiesc la case, inclusiv in mediul urban, trecerea lor la incalzirea pe gaze naturale datorandu-se si crizei de material lemnos din ultimii ani cu care se confrunta vasluienii. Consumul necesar incalzirii unei case este in general de 2,1 – 2,6 ori mai mare decat in cazul unui apartament; pe de alta parte, multi consumatori casnici isi permit acum un consum mai generos – din aceasta perspectiva, estimarile noastre, facute pe baza unui istoric de consum, au fost depasite, fiind nevoiti sa suplimentam stocurile. Abonatii nostri pot fi insa linistiti; indiferent de cat de grea va fi aceasta iarna, avem asigurat necesarul de gaze naturale si le vom livra fara intrerupere si in cantitatile solicitate, a dat asigurari ing. Adrian Tighici, directorul general al SC Gaz Est SA.

O garantie suplimentara – o alta mare realizare a societatii – este si faptul ca, incepand din 2018, SC Gaz Est SA a trecut la inmagazinarea de gaze naturale, pentru a asigura stocurile necesare alimentarii abonatilor sai, casnici sau non-casnici, de pe tot cuprinsul tarii. Pentru noi, posibilitatea de inmagazinare a gazelor naturale este o realizare foarte importanta, facuta cu un efort inclusiv financiar deosebit, care insa ne-a adus o oarecare independenta fata de fluctuatiile pretului gazelor sau o eventuala criza pe termen scurt. Este, daca vreti, o dovada de competitivitate in raport cu alti furnizori, dar si a maturitatii la care a ajuns societatea noastra, a conchis ing. Adrian Tighici, directorul general al SC Gaz Est SA.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.