Sala de sport a Scolii „Ep. Antonovici” va fi inaugurata cu un meci demonstrativ

0
1531

Cea mai moderna sala de sport din judet, construita pe platoul Scolii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad si care va deservi aproximativ 1.000 de elevi, va fi inaugurata cu un meci demonstrativ de handbal.

Autoritatile locale barladene spera ca, pana la inceputul lui decembrie, sa fie facuta receptia salii de sport a Scolii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad, anuntata drept cea mai moderna din judet. Mai ales ca, la acest moment, lucrarile sunt finalizate si mai sunt doar mici detalii de pus la punct. Iar odata receptionata investitia, edilii vor sa o inaugureze cu un meci demonstrativ de handbal pe data de 8 decembrie. Chiar daca, deocamdata, data darii in folosinta nu este „batuta in cuie”, pentru ca depinde in mare masura de receptionarea lucrarii, consilierii locali au aprobat, vineri, 16 noiembrie, o rectificare bugetara prin care a fost alocata suma de 18.500 de lei pentru activitatile din ziua deschiderii.

Am invitat echipele de juniori 2 si juniori 1 din cadrul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, una medaliata cu aur si cealalta medaliata cu argint, pentru un meci demonstrativ. De asemenea, vom avea meciuri demonstrative si cu copiii de la scolile din Barlad si am inteles ca vor fi si cateva personalitati ce vor onora aceasta festivitate de deschidere. Acesti bani vor fi folositi pentru plachete, diplome, echipamente sportive, masa copiilor care vin de la Vaslui, dulciuri, sucuri. Probabil mai sunt si alte cheltuieli, dar vom afla mai multe detalii mai aproape de inaugurare. De la conducerea scolii, eu am inteles ca deschiderea va avea loc pe 8 decembrie”, a precizat consilierul liberal Adrian Todireasa.

Procedura de a ajunge la acest eveniment e putin mai complicata, pentru ca are cativa pasi, asa ca ziua de 8 decembrie nu e o data certa pentru inaugurare. E posibil ca acesti bani sa nu-i cheltuim, pentru ca, acum, acest obiectiv este al constructorului, care il va preda Companiei Nationale de Investitii. La randul sau, Compania National de Investitii il va preda Primariei si Consiliului Local, iar noi il vom preda scolii. Deci sunt niste etape care dureaza, comisii de receptie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care trebuie sa se intruneasca. Asa ca 8 decembrie nu e o data sigura”, a explicat primarul Boros.

In ceea ce priveste constructia obiectivului de investitii, trebuie spus ca a fost finantat prin Compania Nationala de Investitii (CNI) cu 6 milioane de lei (cu TVA). Odata finalizata, sala ar urma sa aiba o suprafata construita de 1.405 mp, tribune cu 180 locuri, magazii pentru saltele si alte materiale necesare orelor de sport, grupuri sanitare, vestiare, dusuri, etc. Sala este dotata cu tabela de marcaj electronica performanta, porti pentru handbal si fotbal, cosuri pentru baschet si fileu pentru volei, astfel ca se pot practica mai multe sporturi de echipa.

De mentionat ca lucrarile la constructie au demarat pe 12 septembrie 2016, odata cu deschiderea anului scolar 2016-2017, iar termenul de executie era de zece luni. Insa, din cauza greutatii cu care CNI a virat banii in contul constructorului botosanean, executia s-a intins pe mai bine de 24 de luni.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.