Gimnastele din Barlad, la Campionatul National al Junioarelor din Deva

0
905

Sase gimnaste cu varsta intre 10-14 ani, legitimate la CSS Barlad, se numara printre cele peste 90 de sportive din tara care aspira la medalii la Campionatul National Individual al Junioarelor, ce are loc in acest week-end, la Deva.

In aceste zile, Barladul este reprezentat la Campionatul National Individual al Junioarelor III, II si I, gazduit de Sala Polivalenta din Deva (judetul Hunedoara), de sase gimnaste legitimate la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad. Una dintre acestea, respectiv Daniela Trica (14 ani, junioara I, nivel 6), se pregateste de aproximativ doi ani la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva si face parte din lotul olimpic al Romaniei, dar continua sa reprezinte Barladul in competitiile sportive. Iar celelalte cinci fetite sunt antrenate de profesorii Ana Maria si Liviu Iordache, din cadrul CSS Barlad. Este vorba despre Bianca Balan, Ilinca Balan, Anastasia Balaur si Ioana Balan (10 ani, junioare III, nivel 2) si Amalia Puflea (11 ani, junioara II, nivel 3).

Potrivit programului stabilit de organizatorul SCM Deva, participantii au sosit pe 15 noiembrie, tot in aceeasi zi antrenandu-se in Sala Polivalenta pentru a se acomoda cu suprafetele de concurs. Pe 16 noiembrie, intre orele 9.10-11.00, se va desfasura concursul de individual compus pentru categoria Junioare II, nivel 3 (inclusiv barladencele Bianca Balan, Ilinca Balan, Anastasia Balaur si Ioana Balan). Iar la ora 11.10 este programata premierea celor mai bune gimnaste la toate cele patru aparate (sol, sarituri, barna, paralele) la aceasta categorie de varsta.

Dupa o pauza de incalzire pentru urmatoarea serie de concurente, intre 12.25-14.05, se va desfasura concursul de individual compus pentru categoria Junioare III, nivel 2. Aici va incerca sa cucereasca titlul national si Amalia Puflea. Programul prevede ca, la ora 14.15 va avea loc festivitatea de premiere a sportivelor din aceasta categorie. Dupa alta pauza de incalzire si concursul pentru categoria Junioare II, nivel 4, intre orele 18.10-19.25 vor intra in concurs gimnastele din categoria Junioare I, nivel 5 si nivel 6 (inclusiv sportiva Daniela Trica). Iar la ora 19.35 vor fi premiate cele mai bune gimnaste din aceasta categorie.

Nu in ultimul rand, sambata, 17 noiembrie, se vor desfasura finalele pe cele patru aparate. Intre orele 10.20-12.20, se vor intrece Junioarele III, II si I, urmand ca premierea sa aiba loc de la ora 12.30, iar intre orele 15.20-16.55 se vor intrece Junioarele II, nivel 4. Festivitatea de premiere a lor este progrmata pentru ora 17.05.

De mentionat ca, la acest campionat s-au inscris 94 de gimnaste de la 23 de cluburi din tara. Dintre acestea amintim: CSM Arad, SCM Bacau, CS Dinamo Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti, CSS Buzau, CS Farul Constanta, CSS Focsani, CSM Cluj, CSS Cetate Deva, CSM Onesti, CS Petrolul Ploiesti, etc.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.