Deficitul de personal la Spitalul Judetean continua!

0
1217

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui continua eforturile pentru completarea schemei înca deficitare de personal prin angajarea de noi medici, cadre medii sanitare si personal auxiliar. Din pacate, la concursul ce va fi organizat în curand pentru angajarea de medici, s-au prezentat candidati pentru doar 8 din cele 16 specialitati pentru care s-au anuntat posturi vacante. Vestile bune sunt ca toate dosarele candidatilor au fost admise, iar pe unele specialitati sunt chiar mai multi candidati!

Pe 19 octombrie, conducerea SJU Vaslui a publicat în ziarul „Viata medicala” un nou anunt de concurs, sperandu-se acoperirea altor 20 de posturi de diverse specialitati, inclusiv a doua posturi de medicina de urgenta pentru UPU – SMURD. În încercarea de a gasi medicii de care este mare nevoie, 12 dintre aceste posturi au fost scoase la concurs fara precizarea gradului profesional al medicilor, dat fiind ca, la precedentul concurs, organizat în luna iunie, nu s-au prezentat candidati! Din pacate, chiar daca toti candidatii înscrisi vor promova concursul, jumatate dintre specialitatile pentru care au fost anuntate posturi vacante tot vor ramane neacoperite, nefiind nici un doritor înscris! Din aceasta cauza, vor ramane în continuare posturi neacoperite în specialitatile cardiologie, psihiatrie pediatrica, pediatrie, sanatate publica si management, medicina sportiva, neonatologie, radiologie si imagistica medicala sau chirurgie. În schimb, va fi batalie mare pe postul cu specialitatea dermatovenerologie, unde sunt nu mai putin de cinci candidati înscrisi, în timp ce pe posturile vacante în specialitatile obstetrica-ginecologie, psihiatrie adulti sau diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, concurenta va fi de doi pe un loc. În acelasi timp, pentru posturile vacante din specialitatile medicina interna, gastroenterologie si medicina de urgenta medicii specialisti si respectiv medicul rezident în ultimul an care doreste sa ocupe postul scos la concurs la specialitatea ortopedie-traumatologie, trebuie doar sa îndeplineasca exigentele examenului pentru a ajunge sa profeseze la SJU Vaslui. Un lucru bun este faptul ca toti candidatii înscrisi la concurs ca sunt bine pregatiti, dosarele lor profesionale fiind declarate admise la selectia organizata în acest scop de comisia de examen.
Tot în aceasta perioada, se va organiza concurs pentru ocuparea functiei vacante de farmacist sef la Farmacia nr. 2 a Spitalului, functie pentru care s-au s-au înscris deja patru candidati care îndeplinesc conditiile, inclusiv în ceea ce priveste pregatirea lor profesionala.
Deficitul de cadre la Spitalul Judetean nu se înregistreaza doar la capitolul medici, conducerea unitatii continuand sa încerce sa acopere schema de personal deficitara la multe capitole. De aceea, la sfarsitul lunii se va organiza un alt concurs, pentru ocuparea locurilor vacante de asistent medical principal la Dispensarul TBC si cel de asistent medical la Sectia de Radiologie si Imagistica medicala, dar si a unui agent la Serviciul de prevenire a infectiilor asociate asistentei medicale. Se cauta si personal auxiliar, respectiv un inginer IT, fochisti, instalatori, frizeri ori soferi. Înscrierile la acest concurs se fac pana pe 15 noiembrie.
Trebuie spus ca statul de functii al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui cuprinde 1.608 posturi, din care în prezent sunt ocupate doar 1.149. Deficitul de angajati, în special medici si personal sanitar, s-ar putea adanci în urmatorii ani, dupa darea în folosinta a noii Unitati de Primiri Urgente si a Ambulatoriului integrat, a caror constructie a demarat deja, dar, în special, în cazul în care la Iasi va fi dat în folosinta mult anuntatul Spital Regional, care va „absorbi”, probabil, personal si din judetele vecine Iasiului. Tocmai de aceea, atat conducerea CJ Vaslui si a spitalului vasluian fac eforturi pentru atragerea de noi medici si asstente medicale, oferind, pe langa salariile si conditiile atractive de practicare a medicinei, si locuinte de serviciu, unele deja achizitionate în acest scop de Consiliul Judetean, altele, pe cale de a fi construite prin ANL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.