Cei mai buni sportivi ai Bârladului vor fi premiati de municipalitate

0
1820

• Pentru al doilea an consecutiv, gimnastele, atletii si rugbistii legitimati la Clubul Sportiv Scolar care au obtinut premii la olimpiadele scolare nationale din anul scolar 2017-2018 vor fi rasplatiti cu premii în bani. Ceremonia va avea loc pe 16 decembrie, la Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad, în acest sens fiind alocati de la bugetul local 20.000 de lei.

Pe 31 octombrie, autoritatile locale bârladene au organizat a III-a editie a „Galei Olimpicilor Bârladeni”, eveniment gazduit la Teatrul „Victor Ion Popa” din localitate, în cadrul caruia elevii si liceenii care s-au distins la olimpiadele nationale din cursul anului scolar 2017-2018 au fost rasplatiti cu premii în bani. Dupa acelasi model, pe 16 decembrie, va avea loc premierea elevilor sportivi laureati la olimpiadele scolare din anul scolar precedent. Vorbim despre gimnastele, atletii si rugbistii legitimati la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Bârlad, care în anul scolar trecut au obtinut premii la concursurile nationale de profil.
Evenimentul este programat pentru data de 16 decembrie, locatia fiind aceeasi ca si în cazul copiilor cu rezultate exceptionale la învatatura. Pâna atunci însa, consilierii locali vor trebui sa se pronunte asupra proiectului de hotarâre ce vizeaza aprobarea „Programului si a devizului estimativ ale activitatilor cultural-artistice si sportive din luna decembrie”. Potrivit anexei ce urmeaza sa fie aprobata odata cu proiectul, nu mai putin de 20.000 de lei vor fi alocati de la bugetul local pentru eveniment, în aceasta suma urmând sa intre si cheltuielile cu premiile banesti, diplomele si florile oferite premiantilor.
Astfel, potrivit listei întocmite de conducerea CSS Bârlad, premiul I a fost obtinut de gimnastele Beatrice Irimescu, Amalia Puflea si Daniela Trica, atletele Alexandra Andreea Vama si Aura Elena Blioju (Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad) si echipa de rugby tag a Liceului Pedagogic. Fiecare sportiv va fi rasplatit cu câte 1.000 de lei, în timp ce echipa va primi suma de 1.500 de lei. Premiul II a fost cucerit de atletii Larisa-Paraschiva Talpis si Raul Alexandru Vrabie, echipele de gimnastica Junioare II si Junioare III si echipele de rugby la categoriile U16 si U17 din cadrul CSS Bârlad si cea de rugby tag a Scolii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Sportivii distinsi cu premiul II vor primi câte 800 de lei, iar echipele câte 1.000 de lei.
Nu în ultimul rând, premiul III a fost obtinut de gimnastele Ioana Balan, Andra Donose si Anastasia Balaur, dar si de echipa de gimnastica Junioare I si de atletul Alexandru Goga. În cazul sportivilor cu premiul III, municipalitatea va oferi câte 600 de lei la individual si 800 de lei pe echipe.
De mentionat ca gimnastele sunt antrenate de sotii Ana Maria si Liviu Iordache, atletii de profesorii Lucian Bolgar si Vlad Sîrbu, iar rugbistii de profesorii Dan Tufaru si Valerian Pantîru (Liceul Pedagogic), Ciprian Popa si Florin Ibanescu (CSS Bârlad) si Bogdan Jora (Scoala „Manolache Costache Epureanu” Bârlad.
Dupa festivitatea de premiere, pe scena vor urca artisti din cadrul Scolii de muzica „Soul music Art” Bârlad, care vor sustine un scurt spectacol.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.