Taximetristii barladeni, asteptati, de astazi, la autorizatii

0
1816

Dupa o asteptare de aproape trei luni, începand de astazi, Compartimentul de Transport din cadrul Primariei Barlad va elibera cele 20 de noi autorizatii destinate taximetristilor care si-au depus actele în vederea intrarii în legalitate. Ulterior, cei ce vor fi prinsi în trafic fara „bulina rosie” vor fi amendati cu sume cuprinse între 5.000-25.000 lei.

Între 19 iulie – 20 august, taximetristii barladeni care detineau autorizatii de transport privind transportul în regim de taxi dar care mai voiau sa-si autorizeze si alte autoturisme si-au putut depune dosarele la licitatia publica pentru atribuirea celor 20 de noi autorizatii ce urmeaza sa fie emise de municipalitate pentru a combate „pirateria” din randul taxiurilor. Teoretic, pe 22 august ar fi trebuit sa se afiseze lista cu transportatorii castigatori, însa cum Compartimentul de Transport din cadrul Primariei Barlad dispune de serviciile unui singur functionar, în speta inspectorul Mihai Bozianu, verificarea dosarelor s-a întins pana zilele trecute. Asa se face ca eliberarea noilor autorizatii se va face începand de astazi si pana pe 15 octombrie. Iar taxa pentru eliberarea autorizatiei de transport în regim de taxi, persoane sau bunuri, asa cum a fost votata de consilieri în decembrie 2017, este de 250 de lei.
„De luni, 8 octombrie, vom începe sa eliberam autorizatii la toti cei 20 de taximetristi care si-au depus dosarele si figureaza pe lista afisata pe site-ul primariei, pentru ca toti au îndeplinit conditiile stabilite prin Regulament. Iar unul dintre ei chiar a dotat masina cu dispozitiv POS (pentru plata cu cardul bancar, n.r.). Asa ca pot veni chiar de luni sa-si ridice autorizatiile, însa numai dupa ce verificam daca autoturismul pentru care le-au solicitat este în regula. Adica trebuie sa aiba caseta inscriptionata cu «Taxi» pentru cupola, însemnele cu tarifele pe portierele din fata, banda vopsita în culorile alb-negru de sub geamurile masinii, sa aiba ecusoanele pregatite, casa de marcat, etc. De asemenea, sunt obligati prin lege sa aiba contract cu un dispecerat. Pana pe 15 octombrie trebuie sa finalizam eliberarea autorizatiilor, urmand ca, ulterior, sa le verificam în trafic pe toate cele 200 de autoturisme autorizate pentru a vedea daca toate sunt în regula”, ne-a declarat inspector Mihai Bozianu.
Potrivit Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi si în regim de închiriere, operatorii de taxi care vor fi prinsi fara autorizatii vor fi amendati cu sume cuprinse între 5.000-25.000 lei.
Reamintim ca, în prezent, în Barlad îsi desfasoara activitatea 180 de taxiuri autorizate, iar în martie consilierii locali au votat ca, în cursul acestui an, sa mai fie eliberate înca 20 de autorizatii. Mai ales ca multi dintre taximetristii care faceau „piraterie” se plangeau ca vor sa intre în legalitate, dar nu au cum, întrucat era nevoie de modificarea Regulamentului de organizare si executare a serviciului de transport în regim de taxi si în regim de închiriere din municipiul Barlad, care a fost aprobat înca din decembrie 2007. Odata cu intrarea în legalitate, operatorii de taxi sunt obligati sa plateasca taxe si împozite ca si taximetristii autorizati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.