Giratorii la Gura Leului si la Politie, in Barlad

0
4127

Daca, in urma cu cateva luni, edilii Barladului isi propuneau sa amenajeze opt sensuri giratorii pentru a fluidiza traficul rutier din oras, iata ca, deja, autoritatile au trecut la fapte, in prezent lucrandu-se la doua astfel de obiective. Giratoriile vizeaza intersectia strazii Lirei cu Bulevardul Primaverii, respectiv intersectia strazilor Nicolae Iorga si Vasile Lupu.

in scurt timp, soferii care tranziteaza Barladul vor putea circula mai usor prin anumite zone. Cel putin asa spera edilii, care doresc fluidizarea traficului rutier prin crearea a doua noi sensuri giratorii, la care a inceput deja sa se lucreze. Mai ales ca si Biroul Rutier din cadrul Politiei Barlad a recomandat acest lucru, nu doar pentru fluidizare ci si pentru cresterea sigurantei circulatiei. in prima faza, in aceste zile, echipele de muncitori din cadrul SC Lucrari de Drumuri si Poduri (LDP) „Reiser” SA, firma actionariata de Consiliul Local Barlad, au trasat cu vopsea alba cercuri in cele doua intersectii vizate. Ambele giratorii se vor realiza cu fonduri de la bugetul local, in acest sens, consilierii locali aproband in sedinta din 26 septembrie documentatia si indicatorii tehnico-economici, precum si executia celor doua obiective de investitii. Primul va fi amenajat la intersectia strazii Lirei cu Bulevardul Primaverii, in zona Gura Leului.
„Avand in vedere caracteristicile geometrice ale celor doua strazi, a fost proiectat un sens giratoriu cu diametrul de 12 metri, incadrat cu borduri mari din beton, si partea centrala executata denivelat din umplutura de pamant compactat cu panta de 60%, pe care se va realiza un inel de semnalizare din pavele vibropresate de 8 centimetri, deasupra caruia se asterne un strat vegetal pentru realizarea unui spatiu verde. Proiectul include si executarea semnalizarii rutiere conform standardelor in vigoare. Valoarea totala alocata estimata pentru realizarea proiectului conform devizului general intocmit de proiectant este de 86.929,24 lei cu TVA, din care 55.412,35 lei cu TVA reprezinta valoarea cheltuielilor pentru constructie si montaj”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare votat de consilieri.
Iar al doilea sens giratoriu va fi amenajat la intersectia strazilor Nicolae Iorga si Vasile Lupu, in zona sediului Politiei Barlad. Si acesta va fi realizat la fel ca primul, cu diferenta ca diametrul nu va fi de 12 metri, ci de 9 metri, din cauza spatiului mai restrans din intersectie. Valoarea totala alocata estimata pentru realizarea proiectului conform devizului general intocmit de proiectant este de 82.002,64 lei cu TVA, din care 49.593,25 lei cu TVA reprezinta valoarea cheltuielilor pentru constructie si montaj. in ambele cazuri, lucrarile de semnalizare orizontala se refera la marcaje longitudinale, treceri de pietoni si alte elemente cracteristice, iar cele de semnalizare verticala includ indicatoarele rutiere. Durata de implementare a celor doua investitii este de trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.