Elevii din mediul rural, invitati la rugby

0
2210

Pentru ca tot suntem în anul Centenarului si în mai putin de doua luni sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei, în urmatoarele saptamani, cateva unitati scolare din mediul rural si una din Barlad participa, împreuna cu profesorii de sport, la proiectul „Rugby la sate – Uniti pentru Romania”. Proiectul a debutat chiar vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei, si urmeaza sa se deruleze în week-enduri, din doua în doua saptamani, pana pe 24 noiembrie, adica în preajma împlinirii unui secol de la înfaptuirea Marii Uniri”.
Prima competitie s-a desfasurat în comuna Iana, pe teren înfruntandu-se în mai multe partide peste 200 de elevi de gimnaziu din cateva comune si din Barlad. Concret, au luat parte Scoala Iana (profesor îndrumator Ovidiu Mangu), Scoala Tanacu (prof. Simona Ilies), Scoala Alexandru Vlahuta (prof. Luigi Gradinaru), Scoala Grivita (prof. Cicerone Teodorescu), Scoala Banca (prof. Andrei Barbu), Scoala Recea (prof. George Durlai), Scoala Harsova (prof. Simona Ilies) si Liceul Tehnologic „Petru Rares„ Barlad (prof. Bogdan Danciu si Catalin Postolache).
„Initiativa apartine Asociatiei Judetene de Rugby Vaslui, iar proiectul este finantat de Directia Judeteana de Sport si Tineret Vaslui si are drept scop promovarea si dezvoltarea activitatii rugbistice în judetul Vaslui, în special în mediul rural. Totodata, se doreste stimularea unui numar cat mai mare de copii din satele implicate în proiect de a practica rugby si atragerea celor mai promitatori dintre ei catre sportul de performanta”, ne-a spus prof. Dragos Cernat.
Toti profesorii îndrumatori sunt responsabili tehnici în proiect, initiativa fiind manageriata de Asociatia Judeteana de Rugby Vaslui prin profesorii Florin Ibanescu, Ionut Isac si Dragos Cernat si sprijinita de Federatia Romana de Rugby cu premii. Urmatoarea etapa se va desfasura pe 20 octombrie, la Tanacu, ulterior, competitii similare fiind programate în toate celelalte localitati implicate în proiect, ultia fiind Barladul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.