„Torentul” vine la Vaslui

0
893

Experienta de politist si talentul literar s-au concretizat în aparitia unui roman captivant, „Torentul”, pe care autorul barladean Marinel Galca îl va lansa astazi, începand cu ora 13.00, la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui.

Vasluienilor pasionati de romane politiste li s-a pregatit o surpriza. Marinel Galca, scriitor si fost politist barladean, vine în fata publicului cu cea mai recenta carte a sa, „Torentul”, pe care o va lansa la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui, miercuri, 19 septembrie 2018, începand cu ora 13.00.
Romanul va fi prezentat de Petrus Andrei, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, de criticul literar Teodor Pracsiu si de dr. Laurentiu Chiriac, muzeograf la Muzeul Judetean „{tefan cel Mare” Vaslui.
„Proza de investigatie a scriitorului Marinel Galca este una superioara: ea îndeplineste toate conditiile si are toate calitatile prozei politiste, dar o depaseste prin valoare estetica, etica si poetica (…) Tanarul prozator stapaneste înca de pe acum arta evocarii, a portretului, exceland în portrete feminine, a dialogului si îndeosebi a descrierii, dar marele sau merit este acela de a surprinde viata adevarata.”, scrie Petrus Andrei în prefata cu titlul „Acuzarea are cuvantul”. De asemenea, acesta noteaza ca romanul „trebuie citit de toate categoriile socio-profesionale.”
„Ne face o deosebita placere sa gazduim lansarea acestei carti captivante, semnate de un scriitor cu o bogata activitate literara: proza scurta, articole publicate în numeroase reviste si volumul de nuvele „Puterea justitiei”, aparut în 2014. Îi invitam sa ni se alature pe toti iubitorii de literatura politista, pe toti cei interesati sa afle cum actioneaza, în realitate, un anchetator”, a spus Voicu Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui.
• Alina Tanasa, Serviciul Informatizare, Informare Bibliografica, Prelucrarea si Completarea Colectiilor din cadrul Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.