Episcopia Husilor a daruit ghiozdane copiilor sarmani din zona Bârlad

0
743

Prin intermediul programului „Un ghiozdan pentru noul an scolar”, derulat de Episcopia Husilor, nu mai putin de 200 de copii necajiti din satele Bogdanita, Cârtibasi, Untesti, Ibanesti, Ciortolom si Coroiesti au primit, chiar înainte de începerea anului scolar 2018-2019, ghiozdane complet echipate.

Recent, Episcopia Husilor a demarat un nou program filantropic pentru a veni în sprijinul copiilor si tinerilor pentru facilitarea accesului la educatie. Acesta se numeste „Un ghiozdan pentru noul an scolar”, este întreprins de Episcopia Husilor prin Asociatia „Filantropia Ortodoxa Husi”, în parteneriat cu preoti din Episcopia Ortodoxa a Spaniei si Portugaliei si cu oameni de bine din Paris, Alba Iulia, Timisoara, Turda si Târgu Mures. O prima activitate din cadrul programului s-a derulat vineri, 7 septembrie, când Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, însotit de parintele consilier eparhial Vladimir Beregoi si de parintele Vasile Laiu, protopopul de Bârlad, au mers în localitatile Bogdanita, Cârtibasi (comuna Bogdanita) si Untesti (comuna Bogdanesti), componente ale parohiei Bogdanita, Protopopiatul Bârlad, unde au oferit ghiozdane complet echipate pentru toti copiii de aici. De asemenea, Preasfintia Sa a mers si în localitatile Ibanesti (comuna Ibanesti), Ciortolom (comuna Tutova) si Coroiesti (comuna Coroiesti) unde, la bisericile din fiecare localitate, a oferit celor mici ghiozdane împreuna cu toate rechizitele necesare unui început de an scolar. În total, aproximativ 200 de copii proveniti din familii defavorizate din cele sase sate au avut, ieri, 10 septembrie, sansa sa înceapa scoala având toate cele necesare. Odata cu darurile oferite celor mici, Episcopul Husilor i-a binecuvântat pe toti copiii, încurajându-i sa priveasca educatia ca pe principala lor sansa de reusita în viata.
„Este foarte important sa ne gândim la copii si la educatia lor. Ar fi ideal ca ei sa nu simta ca sunt privati, datorita insuficientei resurselor financiare, de accesul la educatie. Este un gest minimal fata de acesti copii. (…) Copiilor le-am transmis ca este foarte important, chiar daca sunt resurse financiare mici, sa fie cuminti si întelepti si sa asimileze cât mai mult pentru o împlinire din punct de vedere profesional. Daca ei învata foarte bine, au sansa de a se bucura, când vor fi mari, de rezultatele efortului lor”, le-a spus Preasfintitul Parinte Ignatie beneficiarilor ghiozdanelor.
Trebuie spus ca programul „Un ghiozdan pentru noul an scolar” va continua si în zilele viitoare în mai multe localitati din Episcopia Husilor, în total fiind vizati 500 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.