Bichinet: Cum ar fi fara prosti n functii publice?!

Deputatul Corneliu Bichinet, presedintele PMP Vaslui, adreseaza public o ntrebare: cum ar fi fara prosti n functii publice, fara lenesi si fara hoti?. Retorica sau nu, ntrebarea deputatului vasluian poate constitui o provocare cel putin interesanta pentru Parlament, a carui sesiune de toamna va debuta cu depunerea initiativei Fara penali n functii publice.

Deputatul Corneliu Bichinet a facut o trecere n revista a activitatilor n care membrii Organizatiei Judetene PMP Vaslui au fost implicati n aceasta vara. n cadrul sedintei Consiliului National de smbata, formatiunea si-a stabilit prioritatile si strategia pentru noua sesiune parlamentara, care ncepe astazi, 2 septembrie. O sesiune care debuteaza exploziv: USR va depune initiativa Fara penali n functii publice, sprijinita de cele un milion de semnaturi ale cetatenilor. Este evident ca USR si-a stabilit o strategie distincta. Nu comentez actiunile lor. nsa cum ar fi, de exemplu, ca romnii sa semneze si pentru alte initiative, Fara prosti n functii publice, fara lenesi si fara hoti?!, s-a ntrebat Bichinet.
ntrebarea de mai sus, cu siguranta, se afla pe buzele multor romni. Daca si va gasi sau nu raspunsul, tine tot de ei. Si tot de ei tine si ntoarcerea la alegerea primarilor n doua tururi de scrutin, initiativa apartinnd PMP-ului, de aceasta data. Este una dintre actiunile care s-au derulat pe tot parcursul verii. De fapt, continuarea campaniei de strngere de semnaturi, care a demarat cu circa sase luni n urma, a avut drept scop strngerea unui numar de semnaturi suficient de mare pentru a demonstra ca alegerea primarilor n doua tururi de scrutin nu este un moft al unui partid, ci o dorinta a cetatenilor acestei tari si, mai mult, o necesitate a administratiei. Pe de alta parte, primarii buni – si judetul Vaslui nu duce lipsa de acestia – sau candidatii buni nu se tem de confruntarile electorale. Important este ce faci dupa ce ai fost ales, spune Bichinet.
n Vaslui, membrii PMP au strns pna acum peste 6.000 de semnaturi pentru alegerea primarilor n doua tururi, judetul Vaslui clasndu-se pe locul XII la nivel national.

Vasluiul, candidat surpriza la europarlamentare?

ntrebat daca ar fi tentat sa candideze la viitoarele alegeri europarlamentare, Corneliu Bichinet a declarat ca nu este interesat n mod personal de acest lucru. nsa… Daca voi putea impune pe cineva din judet, si cred ca o pot face, atunci, candidatul nostru va fi Romulus Doru Buhaescu, un tnar de o remarcabila valoare. Eu, cel putin deocamdata, mai am treaba pe aici, prin judet. n alta ordine de idei, daca partidul va hotar altfel… vom vedea, a spus Bichinet.
Romulus Doru Buhaescu este prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PMP Vaslui si unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Corneliu Bichinet. A intrat n echipa acestuia imediat dupa preluarea, n toamna anului 2016, a Organizatiei Judetene de catre Bichinet. A candidat la Senat, n acelasi an, ocupnd locul doi pe lista pentru Senat a PMP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.