Parintele Constantin Necula vine la Vaslui

0
1475

Sambata, 25 august, la Teatrul de Vara din municipiul Vaslui, va avea lor ntalnirea Tinerilor Ortodocsi din Eparhia Husilor. Evenimentul are loc cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Iganatie, Episcopul Husilor. Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 25 august 2018, la ora 10, la Teatrul de Vara din Vaslui.

Punctul de atractie al manifestarii de la Vaslui va fi conferinta sustinuta de parintele Constantin Necula Unitate, libertate si responsabilitate n viata tinerilor. Tanarul, ntre esenta si aparenta. ntalnirea Tinerilor Ortodocsi Vaslui (ITOV) este la prima editie si va reuni la Vaslui peste 1.000 de tineri, din care 500 de pe tot cuprinsul Eparhiei, fiind organizata cu ajutorul a 70 de voluntari.
Tinerii vor avea parte de un program complex de manifestari cultural-educative, pe langa conferinta, ateliere de comunicare la Scoala Constantin Parfene si artistice (concert de muzica populara).
Dupa atelierele amintite, va urma Marsul Tineretului pe traseul Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu – Muzeul Judetean Stefan cel Mare Vaslui – Centrul Civic – Biserica Adormirea Maicii Domnului – strada Nicolae Iorga – Parcul Copou.
De la ora 17.00, n Parcul Copou va avea loc Spectacolul de muzica populara sustinut de Silvia Ene, Corala ATOV, Teodora Panainte, Raluca Radu, Tatiana Dragan si Ansamblul Plaiurile Prutului – Rasesti.
Evenimentul este organizat de Episcopia Hu?ilor si Asociatia Tinerilor Ortodocsi Vaslui, n colaborare cu Consiliul Judetean Vaslui, Primaria Municipiului Vaslui si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.
Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie Andrei Saguna din Sibiu si este doctor n teologie, specializarea catehetica-omiletica si pedagogie crestina. Este autor de volume de predici, de studii si articole de omiletica si catehetica, dar si de carti pentru copii si tineret. A tradus mai multe carti si a scris articole n publicatii din tara si strainatate. A semnat zeci de studii n limba romana si n limbi straine – franceza, italiana, germana – si numeroase recenzii. A sustinut peste 150 conferinte n tara si n strainatate si a participat la o serie de emisiuni de radio si de televiziune atat la posturi nationale, cat si internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.