Avem o campioana si doua vicecampioane europene la canotaj!

0
2100

Rezultat extraordinar obtinut de cele trei canotoare din Bârlad, Pogana si Husi care, în acest week-end, au vâslit în doua probe din cadrul Campionatului European de Seniori, din Glasgow, Scotia. În timp ce Roxana-Georgiana Parascanu (21 ani) si Madalina-Gabriela Casu (20 ani) au facut echipa si au obtinut medalia de argint la proba de patru rame, Beatrice Madalina Parfenie (22 ani) a cucerit titlul de campioana europeana cu echipajul de opt plus unu.

Între 2-5 august, râul Clyde, care traverseaza orasul Glasgow (suburbia Strathclyde), din Scotia, a gazduit cea de-a cincea competitie internationala majora din sezonul pe apa aflata în calendarul Federatiei Române de Canotaj, respectiv Campionatul European de Seniori. România a avut înscrise echipaje pe mai multe probe, atât la feminin, cât si la masculin. Judetul Vaslui a fost reprezentat de trei canotoare, în speta bârladeanca Beatrice Madalina Parfenie (22 ani), Roxana-Georgiana Parascanu (21 ani), originara din comuna Pogana, si huseanca Madalina-Gabriela Casu (20 ani). Primele doua sunt legitimate la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, iar cea de-a treia la Clubul Sportiv Municipal Calarasi, însa toate fac parte din lotul olimpic feminn.
Astfel, bârladeanca a facut echipa cu alte sapte sportive din tara si a concurat în proba de W8+ (opt plus unu), iar vineri, 3 august, a obtinut cel mai bun timp în cursa demonstrativa, respectiv 06:07.010, calificându-se de pe primul loc în finala de sâmbata, 4 august. Alaturi de colegele sale de ambarcatiune – Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tîlvescu si Daniela Druncea (cârmaci), canotoarea din Bârlad a cucerit titlul de campioana europeana la seniori, cu timpul de 06:08.980, înaintea echipajelor din Marea Britanie si Olanda.
Iar Roxana-Georgiana Parascanu si Madalina-Gabriela Casu au facut echipa cu alte doua canotoare, alaturi de care au concurat în proba de W4- (patru rame), tot pe distanta de 2.000 metri. Alaturi de colegele lor de ambarcatiune – Madalina Heghes si Iuliana Buhus, cele doua s-au calificat în finala de 2.000 metri în urma prestatiei din runda de calificari de joi, 2 august, când s-au clasat pe locul I, cu timpul 06:50.630, înaintea echipajelor din Germania, Italia si Danemarca. În finala care a fost programata sâmbata, 4 august, de la ora 11.45, româncele au reusit sa treaca linia de sosire în urma ambarcatiunii din Rusia, cu timpul de 06:41.870, urmate de echipajele din Polonia, Marea Britanie, Olanda si Germania. Au cucerit, astfel, titul de vicecampioane europene la seniori dupa ce, cu o saptamâna mai devreme, la Campionatului Mondial de Canotaj pentru Tineret, din Polonia, Roxana-Georgiana si Madalina-Gabriela obtinusera tot argintul, însa în proba de patru rame feminin (W4-).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.