Dezvoltarea Cartierului 13 Decembrie, motiv de disput n CL Vaslui

0
909

Primria Vaslui va construi o grdinit n Cartierul 13 Decembrie, n zona statiei de pompare. Decizia a fost luat n conditiile n care grdinita nu poat fi ridicat pe terenul fostei unitti militare. Liberalii din CL Vaslui au spus c terenul identificat nu este potrivit pentru investitie, copiii fiind nevoiti s traverseze bulevardul Stefan cel Mare, arter foarte aglomerat si periculoas.

Consiliul Local (CL) Vaslui a adoptat un hotrare privind trecerea in domeniul public al unui imobilteren, in zona Spitalului Judetean de Urgent. Transferul terenului are drept scop implemetarea proiectului ‘Extinderea infrastructurii pentru educatie prescolar din municipiul Vasluiconstructia si dotarea unei gra dinite pentru copii in municipiul Vaslui (str. Stefan cel Mare)’. Primria Vaslui a motivat decizia prinn faptul c in zona de nord a orasului este nevoie de o grdinit si, in acest sens, a fost identificat un teren liber de sarcini care se preteaz la implementarea proiectului. ‘Terenul trebuie s fie atestat in inventarul domeniului public al municipiului Vaslui, pentru ca, ulterior, s poat fi intabulat la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliar ca proprietate public a municipiului Vaslui’, se arat in expunerea de motive la hotrare. Sorin Radu, consilier PNL, a spus c aceast grdinit se va construi pe un teren care nu are o pozitie bun, iar toti beneficiarii grdinitei vor fi nevoiti s traverseze bulevardul Stefan cel Mare. ‘Acel teren este in pant, situat intr-o zon peste man. Construim o cres pe terenul fostei unitti militare, iar aceast grdinit din zona Cartierului 13 Decembrie o facem intr-un loc unde trebuie traversat strad cu o circulatie intens. S-ar fi putut identifica pentru aceast grdinit un perimetru in fosta unitate militar, in zona strzii Militari’, a spus Sorin Radu. Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, a explicat c este exclus din start posibilitatea ca aceast grdinit s fie construit pe terenul fostei cazarme militare. ‘Acolo vor fi construite doar obiective cu caracter social. Gradinita face parte din structura educatiei; nu poate fi inclus in aceast categorie. Noi ne-am luat un angajament cand am preluat unitatea militar. n Cartierul 13 Decembrie avem o grdinit care functioneaz in dou locatii, din care una este la parterul unui bloc de locuinte. La statia de pompare este zingura zon unde putem construi gradinita. Am studiat toate variantele, iar locatia va fi corespunztoare. Pentru investitia care se va face cu finantare european nerambursabil prin POR pe Axa 4, ne trebuie o suprafat de 5.000 metri ptrati. Cresa se face doar cu parter, fr alte niveluri. Initial, era dorinta de a o face pe Traian. Vom scoate de la parterul blocului gradinita si intr-adevar, beneficiarii vor trebui s treverseze bulevardul’, a spus Vasile Pavl.

Americanii construiesc n desert

Consilierul PSD Leonard Negruti a venit cu o alt argumentare la intrebarea formulat de Sorin Radu si l-a acuzat pe acesta c nu vrea s se dezvolte si Cartierul 13 Decembrie. ‘n America se construiette in desert, iar dumnea voastr nu vreti s fie ridicat gradinitia pe un teren in pant. Preferati s nu dezvoltati acea zon. Se poate aranja o trecere pentru a merge la gradinit. Astfel, se va rezolva problema co piilor din zon. V este fric c se face acolo o constructie’, a spus Leonard Negruti. Sorin Radu a replicat c nu este vorba nici de fric nici de blocarea dezvoltrii Cartierului 13 Decembrie, ci singura ingrijorare este cu faptul c toti copiii vor trebuie s traverseze o strd extrem de circulat. ‘Dac dumeavoastr credeti c grija pentru siguranta locuitorilor orasului inseamn fric, v inselati’, a punctat Sorin Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.