Vasluienii întind o mânã de ajutor fratilor de peste Prut

1
102

Consiliul Judetean Vaslui va contribui cu 20.000 de euro la amenajarea accesului în Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Regional din Anenii Noi, Republica Moldova, si dotarea unitãtii spitalicesti cu o ambulantã. Chiar punând la socotealã contributia financiarã a moldovenilor, 2.500 de euro, o asemenea lucrare costã douã – trei ori mai putin decât una similarã implementatã în România!

La nici trei luni dupã semnarea Acordului de cooperare intre judetul Vaslui si raionul Anenii Noi din Republica Moldova, un prim proiect comun urmeazã sã fie implementat. Este vorba de amenajarea accesului in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Regional din Anenii Noi, Republica Moldova, si dotarea unitãtii spitalicesti cu o ambulantã second-hand, proiect la care partea vasluianã urmeazã sã contribuie cu suma de 20.000 de euro, iar cea moldoveneascã, cu 2.500 de euro. Cu acesti bani, urmeazã sã fie construitã o copertinã din tablã ondulatã, pe piloni, la intrarea in UPU a Spitalului Regional din Anenii Noi, cu douã cãi de acces si o suprafatã totalã de 105 mp, pavarea suprafetei de intrare in UPU – 210 mp, instalarea unor mecanisme de protectie contra zãpezii, iar cu jumãtate din suma totalã, respectiv 11.133 de euro, achizitionarea unei ambulante second-hand, care va intra in dotarea spitalului. Trebuie remarcat cã, dacã un asemenea proiect ar fi fost implementat in Romania, costurile efective ar fi fost de douã – trei ori mai mari, nemaipunand la socotealã cele pentru obtinerea diverselor avize, inclusiv cel din partea ISU. De exemplu, in 2015, CJ Vaslui a cheltuit aproape 60.000 de lei pentru construirea unei barãci din panouri, de doar 20 de metri pãtrati, care adãposteste grupul electrogen al Spitalului Judetean de Urgentã, ISU Vaslui impunand sã fie amplasat in afara clãdirii! Proiectul moldovenilor, inclusiv achizitionarea ambulantei, trebuie finalizat panã la sfarsitul anului. Asta in conditiile in care doar alocarea efectivã a finantãrii din partea CJ Vaslui va dura ceva, asta in cazul probabil in care consilierii judeteni vor aproba in sedinta de miercuri, 16 mai, proiectul de hotãrare in acest sens, abia ulterior urmand a fi semnat acordul de finantare. Trebuie spus cã acesta nu este singurul proiect de pe ordinea de zi a sedintei din 16 mai de finantare a unor nevoi ale fratilor de peste Prut. Consilierilor judeteni vasluieni li se va mai propune acordarea unor sume, din bugetul judetului, pentru reabilitarea drumului de acces cãtre Cimitirul de Onoare din satul Stoianovca, raionul Cantemir, proiect propus de Raionul Cantemir din Republica Moldova. Avand in vedere bunele relatii cu vecinii moldoveni, este de asteptat ca ambele proiecte sã fie aprobate.

1 COMENTARIU

  1. Rugam Consiliul Judetean Vaslui pe domnul Dumitru Buzatu sa se toarne piatra pe drumul judetean 242 B (Releu) din comuna Malusteni ca sau format gropi foarte mari si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au tot votat cu PSD .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.