Fãrã coruptie la Consiliul Judetean Vaslui

2
189

În judetul Vaslui urmeazã a fi implementat proiectul “Eticã si Integritate la Consiliul Judetean Vaslui”, finantat cu fonduri europene, în urma cãruia 150 de persoane din cadrul CJ si institutiilor din subordine, precum si consilieri judeteni participa la sesiuni de instruire în domeniul eticii si integritãtii. O parte dintre acestia vor deveni “Experti prevenire si combatere a coruptiei”.

La sedinta de astãzi a CJ Vaslui, consilierilor judeteni li se va propune spre aprobare proiectul ‘Eticã si Integritate la Consiliul Judetean Vaslui’ si finantarea aferentã, proiect a cãrui implementare ar creste semnificativ gradul de constientizare a efectelor coruptiei in randul functionarilor institutiei judetului si a celor din subordinea ei si, implicit, un mediu de lucru integru! Cu alte cuvinte, s-ar elimina coruptia ori suspiciunile cu privire la posibilitatea existentei unor astfel de fapte la nivelul CJ si al celor 15 institutii din subordine! CJ Vaslui a accesat in octombrie 2017 acest proiect, care beneficiazã de o finantare europeanã nerambursabilã de aproape 400.000 lei, contributia pãrtii vasluiene fiind de doar 2%, respectiv 7.992,20 lei. Cu acesti bani, CJ Vaslui va fi sprijinit sã aplice unitar normele de eticã, integritate si prevenire a coruptiei, si in elaborarea si adoptarea de proceduri operationale. În plus, 150 de persoane, angajati cu functii de conducere si executie din aparatul de specialitate al consiliului Judetean si institutiilor publice subordonate sau alesi locali vor participa la un curs de formare profesionalã pentru a deveni ‘Expert prevenire si combatere a coruptiei’, sau la sesiuni de instruire in domeniul eticii si integritãtii. Ulterior, dupã identificarea riscurilor si vulnerabilitãtilor la coruptie in cadrul acestor institutii participante la proiect, va fi elaborat un Plan de Integritate. Conform expunerii de motive a proiectului de hotãrare ce urmeazã a fi aprobatã, beneficiile implementãrii acestui proiect la nivel individual vor fi, printre altele, ‘cresterea gradului de constientizare in randul personalului a efectelor coruptiei si implicit de responsabilizare in derularea activitãtii, dar si in starea de satisfactie a angajatilor de a profesa intrun mediu de lucru integru’.

2 COMENTARII

  1. Rugam Consiliul Judetean Vaslui pe domnul Dumitru Buzatu sa se toarne piatra pe drumul judetean 242 B (Releu) din comuna Malusteni ca sunt gropi foarte mari si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au tot votat cu PSD .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.