Pregãtiri pentru Ziua Europei

1
288

Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, institutie aflatã în subordinea Consiliului Judetean, a demarat pregãtirile pentru marcarea Zilei Europei, serbatã pe 9 mai, datã când se vor desfãsura semifinalelor concursului «Eu aleg Europa», destinat liceenilor. Înscrierea în concurs a echipelor de câte doi liceeni se face pânã pe 20 aprilie, urmând ca preselectia, pe baza unui text cu câte 10 întrebãri grilã, sã aibã loc pe 25 aprilie.

Pe data de 9 mai, pentru a sãrbãtori Ziua Europei si pentru promovarea alegerilor europene si in institutiile europene din mai 2019, Centrul de Informare Europe Direct Vaslui organizeazã cea de-a treia editie a con cursului intre liceele din judetul Vaslui, ‘EU aleg Europa’. Euro quiz-ul de tipul ‘Cine stie, castigã’ este destinat lice enilor, cu prioritate a celor cu varsta egalã sau mai mare de 17 ani. Fiecare liceu poate desemna o singurã echipã formatã din cate doi elevi si un profesor coordonator, inscrierea in concurs urmand a fi fãcutã panã cel mai tarziu pe 20 aprilie, pe adresa de e-mail a Centrului de Informare, europedirectvaslui@cjvs.eu. În cazul in care la concurs se vor inscrie mai mult de sase echipe, se va organiza, pe 25 aprilie, o preselectie in vederea desemnãrii echipelor care se vor infrunta in semifinalele programate a avea loc pe 9 mai. Preselectia va consta intr-un test individual cu intrebãri grilã, fiecare elev urmand sã rãspundã la 10 intrebãri despre Uniunea Europeanã, punctajul echipelor urmand sã fie stabilit prin media aritmeticã a punctajelor celor doi elevi. În cele douã semifinale vor participa cate trei echipe, fiecare participant vor avea de rãspuns la serii de cate 8 intrebãri despre UE, Parlamentul European si alegerile europene. Cele trei echipaje care vor avea cel mai mare punctaj vor participa in finala concursului ‘EU aleg Europa’, programatã pentru data de 10 mai, finalã care se va desfãsura dupã aceleasi reguli ca semi finalele. În afara echipajelor inscrise la concurs, fiecare liceu participant va trebui sã pregãteascã cate un moment artistic, ce va fi sustinut intre seturile de intrebãri si la sfarsitul fiecãrei semifinale. Vor fi premiate, pe langã rezultatele echipelor participante, si cele mai frumoase momente artistice. Concursul ‘EU aleg Europa’ se va desfãsura sub formã de spectacol cu public, cu intrarea liberã, iar liceele participante trebuie sã asigure echipelor proprii si galerie, formatã din elevi ai aceleiasi institutii, cadre didactice ori membri ai familiilor concurentilor. Tematica concursului si bibliografia pot fi consultate in cadrul regulamentului publicat pe site-ul ISJ Vaslui, https://isj.vs.edu.ro/download/Eu-aleg-Europa.pdf.

1 COMENTARIU

  1. Rugam Consiliul Judetean Vaslui pe domnul presedinte Dumitru Buzatu sa se toarne piatra pe drumul judetean 242 B (Releu) din comuna Malusteni ca sunt gropi foarte mari .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.